| Gaming | Vesti | Preko 25 miliona pretplatnika Microsoft Game Pass-a
Vesti

Preko 25 miliona pretplatnika Microsoft Game Pass-a

Nakon što je odjeknula vest da je Microsoft zainteresovan za akviziciju Activision Blizzard, kompanija je takođe otkrila veliku prekretnicu za svoju uslugu Game Pass. Naime, ova usluga je zabeležila rekordnu cifru od oko 25 miliona pretplatnika.

Kompanija nije rekla koliko tih kupaca koristi uslugu na Xbox konzolama, Windows računarima ili na oba uređaja. Uz minimalnu pretplatu od 10 dolara mesečno, Microsoft zarađuje oko 250 miliona dolara svakog meseca od svog servisa za pretplatu.

Game Pass je bio toliko uspešan kod igrača video igara jer usluga nudi pristup velikoj biblioteci igara na Xbox i PC platformama za relativno nisku sumu novca: mesečni planovi koštaju samo 10 ili 15 dolara. Po toj ceni, pretplata je vredna plaćanja čak i ako je samo jedna igra koju želite na usluzi.

Nakon same akvizicije koja neće biti finalizovana do 2023. godine, Šef Xbox-a Phil Spencer je naveo da će „ponuditi što više Activision Blizzard igara koliko je to moguće unutar Xbox Game Pass i PC Game Pass-a, bilo da su u pitanju novi naslovi ili igre iz Activision Blizzardovog neverovatnog kataloga“.

 

Izvor: Microsoft News

 

Komentarišite na forumu…