| Vesti | Softver | Zvanični Fornite turniri nude velike novčane nagrade
Softver

Zvanični Fornite turniri nude velike novčane nagrade

Fortnite

Tim iz Epic Games je prošle nedelje predstavio prvi ranked mode u Fortnite-u, i obećao je da će uskoro otkriti još detalja o competitive play-ju.

Kako saznajemo, kada se govori o budućnosti Fortnite profesionalnih voda, Epic Games će dodeliti 100 miliona dolara kako bi se finansirali prize pool-ovi u zvaničnom Fortnite takmičenju u prvoj godini kao eSport naslov.

Zvanična competitive scena će otpočeti ove godine, dok će detalji o tome kako će profesionalno igranje teći polako pristići.

U međuvremenu, Epic je u saopštenju naveo da žele da pristupe drugačije svetu eSport-ova: „Želimo da budemo uključeni u brojne događaje, kao i da se fokusiramo na uživanje pri igranju i praćenju igre.“

Kako se nezvanično navodi, moguće je da će profesionalni nastup pratiti sličan sistem kao u prošlonedeljnom Solo Showdown modu, gde su igrači sakupljali poene u zavisnosti od toga kako su se visoko rangirali u 50 igara.

Samo investiranje je prevazišlo ono koje je vezano za Overwatch League, Blizzard-ov ambiciozni potez u formiranju Overwatch-a kao vodeći eSport. Liga nudi ukupno 3.5 miliona dolara tokom prve godine, pobednički tim u svakom od četiri nivoa dobija 100.000, uz celokupnog šampiona koji odnosi milion dolara.

Prošlog meseca, turnir koji je organizovao poznati stream-er Fortnite-a, Ninja, u Las Vegasu, je zabeležio gledanost od 600.000 ljudi putem Twitch-a. Sledećeg meseca, na E3, dogodiće se zvanično takmičenje koje će okupiti poznate ličnosti sa poznatim streamer-ima, dok su detalji ko će zagrejati stolicu i dalje nepoznati.

 

Fortnite 01

 

Izvor: Epic Games

 

Komentarišite na forumu