| Vesti | Softver | Windows Media Player menja Media Player u Windows 11
Softver Microsoft

Windows Media Player menja Media Player u Windows 11

Microsoft je napravio novu aplikaciju za reprodukciju medija za Windows 11 kako bi zamenio Windows Media Player, koji se zapravo nije promenio od 2009, i aplikaciju Groove Music. Windows insajderi sada mogu da počnu da testiraju Media Player za Windows 11.

Aplikacija je dizajnirana za reprodukciju muzike i videa. Ako ste se držali aplikacije Groove Music da biste upravljali bibliotekom numera, čak i nakon što je Microsoft ukinuo Groove Music usluge 2017. godine, moći ćete da je ažurirate na novi Media Player.

Vaša biblioteka i plejliste će se automatski prebaciti. Microsoft kaže da će korisnici moći brzo da pretražuju svoju biblioteku kako bi pronašli ono što žele da slušaju, kao i da kreiraju i upravljaju listama za reprodukciju.

Tokom reprodukcije, videćete omot albuma i „bogate slike izvođača“ u režimima celog ekrana i mini plejera. Aplikacija će takođe dodati datoteke iz muzičkih i video fascikli vašeg računara.

Kroz podešavanja, korisnici mogu da kažu Media Player-u gde još da traže stvari koje bi doneli u biblioteku. U aplikaciji postoje i opcije fokusirane na pristupačnost.

Microsoft kaže da to uključuje „poboljšanu prečicu na tastaturi i podršku za pristup tasterima za korisnike tastature i sa drugim pomoćnim tehnologijama“. Media Player trenutno ima nekoliko problema, primećuje Microsoft, uključujući one koji utiču na reprodukciju sa nekih mrežnih lokacija, uređivanje metapodataka albuma i sadržaja biblioteke.

I dalje ćete moći da pristupite staroj verziji Windows Media Player-a preko Windows alatki.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…