| Vesti | Softver | Steam Link beta stigao na Google Play
Softver

Steam Link beta stigao na Google Play

SteamLink

Ukoliko ste želeli da odigrate koju partiju Steam igara na vašem telefonu, razvojni tim ove kompanije je odlučio da vam izađe u susret, tačnije ukoliko posedujete Android uređaj.

Steam Link aplikacija vam daje pristup stream-ovanju igara sa vašeg računara bez kupovine Valve-ovog istoimenog micro PC-ja, i dostupna je na Google Play-ju.

Ukoliko posedujete Android 5.0 ili noviju verziju, moći ćete da pokrenete Steam Link, ipak kako je aplikacija još uvek u beta fazi, očekujte par „štucanja“ aplikacije tokom funkcionisanja.

Aplikacija vam neće dozvoliti da ponesete vaš gejming sa vama gdegod da odete, kako telefon mora biti povezan fizički sa vašim računarom putem Ethernet-a ili povezan na istu 5GHz Wifi mrežu.

Ipak, ako se nalazite na drugom kraju kuće, a želite da igrate neku igru, nećete morati da jurite nazad do kompjutera, već ćete moći da jednostavno pristupite igrama. Viši inženjer softvera iz Valve-a Sam Lantinga je naveo: „Ukoliko posedujete moćni rig, povezanu mrežu, kao i odličan client uređaj, moguće je streamovati na 4K rezoluciji sa 60 FPS.“

Ukoliko pak vaš setup to ne može da pretoči, aplikacija će probati da stream-uje igre u 1080p. Valve je nedavno pustio u promet Steam Beta klijent koji aktivira podršku od Link aplikacije za Steam Controller, tako da ćete biti u prilici da koristite gamepad te platforme kako biste igrali igre na vašem telefonu, ili se pak možete odlučiti za bilo koji kontroler koji je kompatibilan sa Android-om.

Međutim, još uvek se ne zna datum kada će iOS korisnici moći da uživaju u blagodetima ove aplikacije, međutim, onda kada i stigne, moći će da se pokrene na iOS 10 sistemima ili novijim.

 

SteamLink 01

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu