| Vesti | Softver | Pre nego što pređete na Win7, pogledajte ovo…
Softver

Pre nego što pređete na Win7, pogledajte ovo…

6_www

 

 

Mora se priznati da je Microsoft uradio odličan posao sa Windows-om 7. Od velikih izmena do najsitnijih izmena, sa sigurnošću mogu da tvrdim da ako instalirate Windows 7 na računar koji je imao WinXP ili Vista-u, doživećete osećaj podmlađivanja. Startovanje samog sistema je brzo, aplikacije su bolje organizovane, i sve u svemu OS je veoma „tečan“.

 

 

Ali pre same nadogradnje na Windows 7, pogledajte mali program koji se zove Ninite. Ovo malo programče vam omogućava da sve vaše najpotrebnije programe sklopite u jedan kompletiran instalacioni fajl. Onda skinete ceo paket, i startujete instalaciju. Ninite će instalirati programe koje ste prethodno izabrali sami bez ikakvih problema. Možete ustati, popiti kaficu, a kada se vratite, svi vaši programi će biti instalirani i spremni za korišćenje. Nema potrebe da ih više ikada sami jurite.

27_ninite

 

Ninite trenutno podržava sve popularne internet browsere kao što su firefox, Chrome, Opera itd…a tu su i popularni programi poput VLC, Skype, Thunderbird-a, Adobe PDF Reader-a, Flash-a, Bit torrent programa, Real VNC, WinRAR-a, Putty-a i ostalih poznatih programa. A možete ih i sami predložiti.

 

27_ninite1

 

Posetite Ninite internet stranicu. Izaberite svoje programe, preuzmite instalacioni paket, iskopirajte ga na usb flešić, tako ćete uve imati svoje omiljene programe spremne za instaliranje kada pređete na svežu verziju Windowsa 7. Najbolje od svega je to što je potpuno besplatno a i podržane su poslednje verzije programa.

 

Slobodni ste da predlažete sami programe koje bi ste voleli da vidite na ovoj listi, a jedan od programa koje sam ja primetio da fali je Daemon Tools.

 

Izvor : tomshardware

Komentarišite na forumu

 

Tagovi