| Vesti | Softver | „Plavi ekran smrti“ postao „Crni“ u Windows 11
Softver Microsoft

„Plavi ekran smrti“ postao „Crni“ u Windows 11

Microsoft je odlučio da promeni svoj poznati „plavi ekran smrti“ (Blue Screen of Death – BSOD) u crni za korisnike Windows 11. Softverski gigant je ranije tokom ove nedelje počeo sa testiranjem novih izmena u dizajnu, počevši u Windows 11 preview, ali „crni ekran smrti“ nije još uvek dostupan.

Kako su pojedini portali preneli, Microsoft će se prebaciti na „crni ekran smrti“ za Windows 11 kako bi se uklopio sa novim logon i shutdown ekranima u crnoj boji.

To je prva velika promena vezana za BSOD-u otkako je Microsoft dodao tužno lice na ekran u operativnom sistemu Windows 8 2012. godine i QR kodove 2016. godine. Microsoft je prvi put predstavio BSOD u Windows 3.0, nudeći način IT stručnjacima i pomoćnom osoblju da dijagnostikuju hardver i greške u memoriji.

BSOD je Windows-ov način da ustanovi greške, uz listu podataka koja može pomoći administratorima sistema da analiziraju koja je sistemska greška prouzrokovala plavi ekran.

Trenutni preview operativnog sistema Windows 11 uključuje zeleni BSOD, boju koju Microsoft koristi za Windovs Insider od 2016. godine.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…