| Vesti | Softver | Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku
Softver Vesti AMD

Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku

Nakon nedavne najave AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), AMD danas čini izvorni kod za svoju moćnu tehnologiju prostornog nadogradnje široko dostupnim programerima putem GPUOpen-a.

AMD-ova upscaling tehnologija otvorenog koda – FidelityFX Super Resolution (kraće: FSR) je sada dostupna i programerima u dva najpopularnija razvojna okruženja za igre – Unity: Specijalni pregled beta grane Unity 2021.2 HDRP, kao i Unreal Engine: patch koja se može primeniti na v4.26 Unreal Engine-a.

FSR je softverska tehnologija otvorenog koda sa širokom API podrškom, što programerima olakšava integraciju u nove i postojeće naslove, a podržana je na više od 100 modela AMD Radeon grafičkih procesora – diskretnih i integrisanih, kao i na konkurentskim GPU-ima.

FSR je dizajniran da uveća broj sličica u sekundi do 2,4 puta pri 4K u „Performanse“ podešavanjima kvaliteta i u odabranim naslovima , pružajući pritom visokokvalitetno igračko iskustvo visoke definicije.

Pored pomenutih razvojnih igračkih okruženja i pokretača, nekoliko novih naslova dodaje FSR podršku u narednih par sedmica, poput Arcadegeddon, Necromunda: Hired Gun, Edge of Eternity kao i Resident Evil Village, što dovodi do ukupnog broja igara podržanih FSR-om na 12 otkako je tehnologija postala dostupna prošlog meseca.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…