| Vesti | Softver | Pet kritičnih problema u Firefox 3.0.12 verziji
Softver

Pet kritičnih problema u Firefox 3.0.12 verziji

firefox

Mozilla je u utorak pustila korisnicima verziju 3.0.12, update poznatog open-source browsera koja ispravlja pet kritičnih sigurnosnih propusta, kao i ispravke za prilično velilki broj bug-ova koji su postojali u prethodnoj verziji.

˝Strogo preporučujemo svim korisnicima Firefox 3.0.x verzije da urade upgrade na ovu poslednju verziju˝, rekla je Mozilla na svom developer blogu. Dalje se navodi, ˝u slučaju da već imate verziju 3 Firefoxa˝, automatski će Vam stići notifikacija o automatskom update-u u nardenih 24 do 48 časova, naravno pod uslovom da je u samom browser-u upaljena opcija automatskog ažuriranja software-a.

 

 

Ovaj update možete i manuelno pokrenuti biranjem opcije ˝Check for update˝ u okviru Help menija. Verzija 3.0.12 ispravalja ukupno pet kritičnih problema i jedan ˝high level¨ sigurnosni problem, navodi se dalje u saopštenju. Mozilla pokušava da prebaci što više korisnika na još noviju verziju, Firefox 3.5, za koju se navodi da između ostalog nudi dosta brže izvšavanje JavaScript programa, nove dodatke vezane za privatnost korisnika, kao i dosta novih tehnologija konfigurisanih za što kvalitetnije iskorišćenje raznih web aplikacija. Ispravke za sigurnost i stabilnost verzija sa oznakom 3.0.x će će se završiti nakon prilično dugog  vremenskog perioda, po navodima ljudi iz Mozille, to će biti januar 2010. godine.

 

Detaljnije informacije o najnovijim ispravkama možete pogledati OVDE.