| Vesti | Softver | Google ispravlja nedostatke u Chrome browser-u
Softver

Google ispravlja nedostatke u Chrome browser-u

google_chrome

Nova verzija poznatog google browser-a, poznatijim pod nazivom Chrome (build 2.0.172.37),    se pojavila na internetu donoseći nove ispravke vezane za bug-ove i sigurnosne rupe koje su bile prisutne u prethodnim verzijama, i to u takozvanim ˝stable˝ i ˝beta˝ build-ovima.

Ispravljena su ukupno dva sigurnosna propusta. Jedan od njih je dozvoljavao malicioznom kodu eksploataciju unutar njegovog takozvanog ˝Sandbox˝-a, tj. samog engine-a. Propust je otkriven od strane Google security tima i bio je toliko rizičan da tim nije želeo da bude previše detaljan u svojim iskazima dok se po njihovim rečima većina korisnika ne update-uje sa najnovijim ispravkama.

 

 

 

 

Drugi sigurnosni rizik je izazivao korupciju memorije u kojoj je bio alociciran sam browser, tačnije deo memorije u kojem su se izvršavali tab-ovi popularnog pretraživača. Propust je po njihvim rečima mogao biti iskorišćen za izvršavanje malicioznog koda koji bi ugasio sve otvorene tab-ove u browser-u, kreirajući tako sigurnosnu rupu koju bi potencijalni napadač mogao da iskoristi za izvršavanje koda pod privilegijama trenutno ulogovanog korisnika.

Ostale ispravke se odnose na ažuriranje V8 JavaScript engine-a, update za Google Gears, kao i na raniji propust sa kojim je bilo nemoguće raditi forward I backward navigaciju u slučaju da je na odredjenom linku uključena site redirekcija.

 

Celu listu promena u novoj verziji možete pogledati na OVOM LINKU.

Tagovi
Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar