| Vesti | Softver | Mozilla planira osvežavanje UI i bolju Gmail podršku za Thunderbird
Softver

Mozilla planira osvežavanje UI i bolju Gmail podršku za Thunderbird

Mozilla

Mozilla je objavila da će Thunderbird desktop email klijent dobiti poboljšanja počevši od ove godine, a tim se sprema da se pozabavi problemima korisničkog interfejsa, poboljšavanjem korisničkog iskustva i promovisanja bolje integracije sa provajderima kao što je Gmail.

„Pored toga, bavićemo se istraživanjem novih, bržih tehnologija u ponovnim pisanim delovima Thunderbird-a, kao i raditi na multi-procesnom Thunderbird-u“, napisao je menadžer Thunderbird menadžer zajednice Ryan Sipes u blog postu.

Sipes je rekao da će mnoštvo novosti koje je tim planirao za narednu godinu biti omogućeno uz pomoć Thunderbirdovog rastućeg osoblja, koje trenutno uključuje osam ljudi, uz još šest pridošlica.

Oni će biti usredsređeni na probleme sporosti i performansi korisničkog interfejsa, poboljšanje obaveštenja, povećanje podrške za Gmail i obezbeđivanje da se njegove karakteristike prevedu u Thunderbird, kao i da korisnicima olakšaju šifrovanje komunikacija.

Tim je čak angažovao inženjera čiji je glavni fokus privatnost i sigurnost. U oktobru je Magnus Melin, tehnički menadžer za Thunderbird, izneo u šta će resursi tima biti uloženi u bliskoj budućnosti.

Melin spominje i poboljšanje filtera za poštu, kao i usvajanje popularnih dodataka. Sipes napominje da postoje aspekti planova za 2019. godinu koji još treba da se razrade, kao i da neke od pomenutih promena možda neće biti spremne na vreme za sledeće izdanje Thunderbird-a.

 

Izvor: Mozilla

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi