| Vesti | Softver | Microsoft (konačno) donosi Outlook za Mac OSX
Softver

Microsoft (konačno) donosi Outlook za Mac OSX

U žiži dešavanja povodom izlaska Max OSX Leoparda koji je najavljen za sledeći mesec, Microsoft je je objavio nekoliko detalja vezano za njihove postojeće i buduće verzije Office-a za Mac.

Pre svega, u Office-u 2010za Mac, Outlook će zameniti postojeći e-mail klijent (Entourage 2008 za Mac). Prvi put u istoriji, Microsoft nam donosi Outlook za platformu koja nije zasnovana na Windows-u, istovremeno očekujući veliki tržišni uspeh sa takvim proizvodom.

 

 

 

 

 

 

16_MacOutlook

Microsoft dalje navodi da ovo neće biti jednostavan „rename“ Entourage klijenta 2008 u Outlook 2010, već to biti pravi mix aplikacija u novom paketu. Entourage 2008 sada dobija i Web Service ediciju, koja je po rečima Erica Wilfrida, prvi korak ka donošenju Outlook iskustva na Mac računare. Outlook za Mac nije jedina promena koja nam dolazi uskoro, Microsot takođe radi na pojednostavljenju postojećeg Mac line-upa. Čini se kao da kompanija konačno prepoznaje i osluškuje želje kupaca koji žele da imaju što jednostavniji izbor pred sobom kada su u pitanju edicije ovih izdanja. Korisnici običnih PC računara žele to isto, ali očekivati od MS-a da pojednostavi izbor edicija kada je Offica za PC u pitanju…. možemo samo sanjati o tome.

U svakom slučaju, novi liner-up će se sastojati od paketa „Office 2008 for Mac Business Edition“ (Word, Excel, PowerPoint and Entourage Web Services Edition) kao i paketa „Office 2008 for Mac Home and Student Edition“. „Business Edition“ kreće u pre-order već u utorak (18. avgust, 2009) nakon čega sledi zvanični „release“ 15. septembra. Office 2008 za Mac u retail prodaji će koštati 239.95$ (upgrade) ili 399.95$ (stand-alone verzija), dok će  „Office 2008 for Mac Home and Student“ edicije imati cenu od 149.95$ kako je i bilo najavljeno.

„Office 2008 for Mac Business Edition“ zajedno sa“Entourage 2008 for Mac, Web Services Edition“ bi trebalo da „drže vodu“ sve dok se tokom 2010. godine ne pojavi sledeća generacija Word, Excel, PowerPoint i Outlook paketa. Jedina stavka koja ostaje nejasna je ta zašto neke novinarske kuće izjavljuju da i trebalo odmah sada kupiti „Office 2008 for Mac Business Edition“ a nakon toga izjavljuju kako će „Outlook 2010 for Mac“ biti „zakon“ i dosta bolji od verzije 2008!?!

 

U svakom slučaju, prilična konfuzija u Microsoftovom stilu.

 

Izvor: www.brightsideofnews.com

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi