| Vesti | Softver | Jump – „Netflix“ za video igre
Softver

Jump – „Netflix“ za video igre

DiveServis

Dok filmofili uživaju u čarima Netflix-a i gledanja filmova na zahtev, kad god oni to požele, gejmerska populacija može uživati na sličan način. Jump je novi pretplatnički servis koji vam omogućuje da pretražujete i igrate razne naslove na zahtev, poput Netflix-a. Dok Microsoftov-a Xbox Game Pass ipak više targetira gejmere željne mainstream naslova za konzole, nije postojala beskonačna platforma za indie igrice, a Jump je rešio da se postara za to.

Za samo deset dolara mesečno, korisnici mogu da odigraju bilo koju od igara u katalogu koji, u trenutku pisanja, broji oko 60-ak naslova, a u najavi su i 10 novih igara za VR i desktop platforme.

Beta period Jump-a traje od sada pa do 24-tog jula uz limitiran izbor igara, ali kad servis bude lansiran zvanično, svako može da ga isproba besplatno na 14 dana.

Uz to, konačno možete igrati igrice na zahtev. Jump poseže za tehnologijom koja lansira igrice sa klijenta platforme, što im omogućuje da se pokrenu lokalno, osim nekih povremenih asseta koji se učitavaju.

 

DiveServis 01 T DiveServis 02 T

 

Uz prozor odabira, kolekcija prati izbor korisnika, i po specijalnom algoritmu mu predlaže naslove. Kako ove specifikacije teku, sa pravom se može tvrditi da je u pitanju Netflix za video igre. Za developere indie igara, Jump će probati da bude glavno okupljalište, gde će developeri dobijati čak 70 posto od profita naslova preko interneta. Takođe, biće plaćeni po tome koliko je korisnik puta odigrao njihovu igru.

 

Izvor: Jump

 

Komentarišite na forumu…