| Vesti | Softver | Adobe-ov Project Morpheus koristi AI za automatizovano video editovanje
Softver

Adobe-ov Project Morpheus koristi AI za automatizovano video editovanje

Kompanija Adobe često predstavlja svoje eksperimentalne alate koji će verovatno naći put do njihovih aplikacija. Prošle godine su imali prilike da predstave Sharp Shots, dok je za ovu godinu rezervisan Project In-Between, i dodatak pod nazivom Project Morpheus.

Nadovezujući se na Neural Filters koje je Adobe debitovao prošle godine, Project Morpheus je sposoban da automatizuje uređivanje videa kadar po kadar na način koji daje dosledne rezultate. U demonstraciji koju je kompanija prikazala, jedan od njenih zaposlenih je modifikovao video snimak na kome su imali neutralan izraz lica kako bi izmamili osmeh na lice.

Uradili su to u samo nekoliko trenutaka, gde je Adobe-ov Sensei AI odradio teži deo posla. „Kao i kod svih Adobe Max Sneaks-ova, Project Morpheus je način na koji pregledamo istraživačke i napredne tehnologije iz naših istraživačkih laboratorija i inženjerskih timova.

Ove ideje nisu uvek predodređene za uključivanje u proizvode“, rekao je portparol kompanije. „Shvatamo da moramo da uskladimo inovacije sa našom odgovornošću da osiguramo da se naša tehnologija koristi za dobrobit naših kupaca i društva. Naš razvoj veštačke inteligencije je vođen principima odgovornosti i transparentnosti.”

 

Izvor: Adobe

 

Komentarišite na forumu…