| Vesti | Softver | 3DMark Time Spy Extreme uskoro dolazi
Softver

3DMark Time Spy Extreme uskoro dolazi

3DMark Time Spy Extreme

Pre tri godine kompanija Futuremark je dodala Fire Strike Ultra test koji je služio da testira konfiguracije namenjene za igranje igara u 4K rezoluciji. Kako je vreme prolazilo dodavani su i DirectX 12 testovi u 3D Mark aplikaciju.

Za par dana tj. počevši od 11. oktobra 2017. korisnici će moći da koriste i 3DMark Time Spy Extreme test koji će testirati snagu konfiguracije u DirectX 12 režimu u 4K rezoluciji.

Za pokretanje ovog testa neće biti potreban 4K (UHD) monitor, tako da korisnik može da testira konfiguraciju i pre nego što nabavi skuplji monitor kako bi bio siguran da će igre dobro raditi u 4K rezoluciji. Naravno, 4K rezolucija i stepen detalja u testu će tražiti grafičku kartu sa minimum 4GB video memorije.

 

3DMark Time Spy Extreme 1

 

Zbog svoje hardverske zahtevnosti je idealan za testiranje high-end grafičkih karti, dok iz Futuremarka najavljuju da će CPU test biti tri puta zahtevniji u odnosu na test iz non-Ultra varijante te će biti idealan za testiranje CPU-ova sa više od osam jezgara, a uz to će koristiti i AVX2.

Korisnici koji su kupili 3DMark posle 14. jula 2016. će dobiti ovaj test besplatno, dok će preostali korisnici morati da dokupe Time Spy upgrade kako bi mogli iskoristiti sve njegove mogućnosti.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar