| Vesti | Ostalo | SunSocket solarni generator
Ostalo

SunSocket solarni generator

SunSocket solarni generator

Jedan ste on onih koji zbog posla ili hobija često provodi vreme u prirodi, gde u blizini nema priključaka za „struju“, a želite da koristite i punite svoje mobilne geđžete tada Vam u pomoć mogu doći neki od powerpackova, kao recimo ovaj iz kompanije Thermaltake. Naravno, nekim korisnicima ni to neće biti dovoljno tj. trebaće im neki uređaj koji će moći da im puni više uređaja odjendom i to po potrebi i više puta što je za većinu powerpackova zbog njihovog kapaciteta teško moguće.

Za one najzahtevnije, kojima ne smetaju veći gabariti kao i masa, se mogu preporučiti portabilni solarni generatori, koji uz pomoć energije svetlosti Sunca pune bateriju, koja se posle koristi kao powerpack, za punjenje mobilnih uređaja. Da bi punjenje baterije bilo što efikasnije potrebno je da solarni paneli prate kretanje Sunca, a to je retkost kod portabilnih solarnih generatora. Zato je kompanija Aspect Solar kreirala SunSocket – portabilni solarni generator koji ima mogućnost da „prati“ kretanje Sunca, time omogućujući brže punjenje baterije.

 

 

SunSocket je lagan, u odnosu na ono što pruža, portabilni solarni generator i poseduje mogućnost da automatski prati Sunce.

 

SunSocket solarni generator 1,

 

Sunsocket poseduje bateriju kapaciteta 250Wh i potrebno je oko 5h da se ovakva baterija napuni. A od priključaka tu su 4 USB porta koji mogu pružiti jačinu struje do 1,1A, priključak od 12V, kao i AC priključak na koji može da se priključi potrošač snage do 100W.

 

 

Kada je priključen potrošać od 100W, tada baterija u kombinaciji sa punjenjem preko energije Sunca omogućuju rad od 4,2 sata. Mobilni uređaji se mogu puniti bez prestanka, jer tokom dana solarne ćelije pune bateriju, a tokom noći njen veliki kapacitet je dovoljan za punjenje većine mobilnih uređaja.

 

SunSocket solarni generator 2.

 

Ugrađena baterija može se koristiti i posle godina nekoriščenja, a stepen pražnjenja je oko 2% tokom jednog meseca.

 

Jedine dve mane ovog sistema su što nije otporan na kišu, kao i cena od oko 1500$.

 

Izvor: TechBeat

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar