| Vesti | Ostalo | Soundcloud-u odbrojani dani
Ostalo

Soundcloud-u odbrojani dani

SoundCloudClose

Nakon što je 173 zaposlenih otpušteno, stvari ne izgledaju dobro po čuveni sajt za slušanje i razmenu pesama SoundCloud. Na sastanku održanom 11. jula, činilo se da će odluka o otpuštanju 40 posto zaposlenih uspeti da održi ovu kompaniju u životu. Ovakav potez će omogućiti da SoundCloud ostane online bar do kraja trećeg kvartala ove godine.

Kako su saopštili osnivači SoundCloud-a Alex Ljung i Eric Wahlross, samo otpuštanje zaposlenih će održati sajt aktivnim 80 dana, do početka četvrtkog kvartala ove godine.

Ovo saopštenje je kontradiktorno onom od Alex Ljunga, koji je na zvaničnom blogu SoundCloud-a napisao post koji se odnosio na otpuštanja.

Ljung je tvrdio da će redukovanjem troškova i nastavljajući rast prihoda biti na pravom putu ka profitabilnosti i kontroli nezavisne budućnosti SoundCloud-a.

Iako je SoundCloud bio izuzetno popularan i omogućio kako neafirmisanim umetnicima, tako i  poznatima da razmenjuju svoj audio sadržaj kao što su nezvanični remixovi i čitavi DJ setovi, kompanija je imala poteškoća pri monetizaciji sadržaja i pretrpela je gubitke od 52 miliona dolara u 2015. godini.

Glasine kruže da su Twitter, Spotify i Google neki od potencijalnih kupaca, ali i dalje vlada ta neizvesnost koja se tiče budućnosti sajta koji je ostavio neizbrisiv trag za one nezavisne umetnike koje su želeli da podele svoje muzičke kreacije.

 

Izvor: SoundCloud

 

Komentarišite na forumu