| Vesti | Ostalo | Blue Origin raketa – Da li ste za vožnju svemirom?
Ostalo

Blue Origin raketa – Da li ste za vožnju svemirom?

BlueOrigin

Turisti koji žele proputovati svemirom, a koji imaju dovoljno jake živce da to i probaju, kao i nešto novca ušteđenog sa strane, će to moći i da sprovedu to u delo. Jeff Bezos i njegova Blue Origin privatna svemirska kompanija će se postarati da to bude što bliže kroz narednih par godina. Bezos namerava da lansira prve sub-orbitalne vožnje za turiste nove New Shepard rakete, kako već naredne godine.

Cena ove poslatice trenutno nije poznata, mada za svaki slučaj, potencijalni turisti bi trebalo da već sada počnu sa štednjom za to, ali će uskoro postojati mnogo lakši način da se isproba vožnja Blue Origin-ove New Shepard rakete. Turisti će otići na EAA AirVenture događaj u Oshkosh-u, u Wisconsin-u, počev od 24. do 30. jula.

Osim New Shepard rakete, moći ćete da nađete maketu kapsule astronautskog tima u prirodnoj veličini koja formira deo Blue Origin-ovog obnovljivog raketnog sistema.

Može da podrži šestoro ljudi, i posetioci će imati šansu da se ušuškaju i sednu na udobna sedišta, i dožive simulaciju letenja u svemir zahvaljujući autentičnim snimcima snimljenim pomoću ugrađenih kamera na New Shepard-u.

Kapsula, koja će tek biti testirana od strane ljudi, tokom stvarne Blue Origin misije, poseduje po rečima kompanije, „najveće prozore u istoriji letenja svemirom“. Ovo znači da će svaki turista i astronaut, kao i oni na simulaciji moći da upijaju pogled izvan letelice.

Bezos i njegov Blue Origin tim su obavili prvo uspešno sletanje rakete još 2015., sa četiri vezane uspešne misije nakon toga. Takođe su pobedili SpaceX u trci da postanu prvi da ponovo koriste raketu, sve zahvaljujući njihovom sistemu ponovnog korišćenja.

Izvor: Blue Origin

 

Komentarišite na forumu

Tagovi