| Vesti | Ostalo | CEBIT 2018 – Novi sadržaji i strukture
Ostalo

CEBIT 2018 – Novi sadržaji i strukture

CEBIT2018

U junu sledeće godine očekuje nas restrukturirani i potpuno novi CEBIT poslovni festival. CEBIT 2018 odisaće novim tematskim miksom – tu je potpuno novi izgled festivala, novi termin održavanja, hala koje će biti zauzete, čak i same strukture sajma. Novi CEBIT festival će biti festival digitalizacije i inovacija koji će se održavati tokom 5 dana u junu.

Ovoga puta, letnji CEBIT će se održatai od 11. do 15. juna 2018. godine u Hanoveru. Kako je saopštio Oliver Freze, član predsedništva kompanije Deutsche Messe Hannover, novi CEBIT je nastao kao odgovor na sve menjajuće trendove kojima se kreće IT industrija, a naglasio je i moć digitalizacije koja menja način poslovanja i ukazao na načine na koje ljudi reaguju na tehnologiju, bilo da su u toplini svoga doma ili na poslu, i samim tim utiču na transformaciju ekonomije i društva.

CEBIT će se sastojati od četiri važne celine – d!conomy, d!tec, d!talk kao i d!campus.

Prva celina, d!conomy, je namenjena za B2B predstavljanje i povezivanje kompanija koja će trajati 3 dana, od utorka do četvrtka. Ovde će izlagači moći da predstave svoja digitalna rešenja, a izbor tema je u rasponu od digitalnih kancelarija, upravljanja podacima, IT sigurnosti, uređaja i infrastrukture, pa sve do veštačke inteligencije, Internet of Things (IoT), humanoidnih robota, autonomnih sistema kao i virtuelne realnosti.

Druga celina, d!tec se fokusira na digitalnu budućnost i u okviru nje će se predstaviti startapi i inovativne kompanije koje nude nove poslovne modele, dok se d!talk bavi razmenom znanja, okupljanjem globalnih mislioca kao i poslovnih eksperata u velikoj centralnoj bini, gde će biti ključni govornici, kao i po manjim halama. Po rečima čelnika, d!talk je centar za dijalog o digitalizaciji i izvor znanja i vizija za budućnost.

Poslednja celina sajma, d!campus predstavlja mesto za povezivanje i razmenu iskustava uz bogat i raznovrsan program sa binama za nastupe bendova i DJ-eva, kioske sa raznovrsnom hranom, uličnim umetnicima, rolerkosterima i ostalim zabavnim sadržajima.

 

CEBIT2018 01 T CEBIT2018 02 T

 

Ponedeljkom će CEBIT biti rezervisan za medije, političare kao i za veče dobrodošlice za firme. Tu je takođe i izložbeni deo programa koji će biti otvoren svakog dana od 10h do 19h, dok će d!campus biti otvoren do 23h, a ulaznica za sajam će važiti za sve četiri oblasti.

Tokom poslednjeg dana sajma, u petak, karte će biti znatno jeftinije u cilju zbližavanja sa širim krugom posetilaca i potrošača, kao i entuzijasta, a d!tec, d!talk i d!campus će takođe biti otvoreni. 

Digitalni petak uključuje i posebne događaje kao što su hackathoni, trke dronova i regrutni poslovi za studente kao i za mlade profesionalce.
CEBIT dolazi u novom ruhu – sajt, logo kao i zvanični font sajma su redizajnirani, a one kompanije koje žele da učestvuju na sajmu mogu se prijaviti putem sajta sajma, a posetioci će takođe moći da nabave jeftinije ulaznice do 15. avgusta.

 

Izvor: CEBIT

 

Komentarišite na forumu