| Vesti | Ostalo | Poznate zvezde na udaru hakerskih napada, podaci kompromitovani
Ostalo

Poznate zvezde na udaru hakerskih napada, podaci kompromitovani

Grupa sajberkriminalaca zahteva oko 21 miliona dolara otkupnine od njujorške pravne firme koja predstavlja popularne zvezde poput Lady Gaga-e, Madonna-e i Elton John-a, kako navodi njujorški dnevni list The New York Post.

Sami počinioci, za koje se veruju da pripadaju grupi REvil ili Sodinokibi, tvrde da su prikupili oko 756 GB podataka sa kompjutera Grubman Shire Meiselas & Sacks firme.

Takođe se navodi i da se među ukradenim podacima nalaze ugovori, privatni razgovori, telefoni kao i e-mail adrese. Iz drugih izvora se navodi da je grupa već navodno pokušala da podeli deo podataka veličine oko gigabajta na Mega servisu, ali da je nalog brzo uklonjen.

Navodno je takođe dostupan i screenshot Madoninog ugovora. Kako The New York Post saznaje „hakeri su imali pristup dok su svi bili fokusirani na koronavirus“.

Sama firma, koja navodno nije u pregovorima sa grupom, u svom saopštenju navodi: „Možemo da potvrdimo da smo žrtve sajbernapada. Obavestili smo naše klijente i saradnike. Unajmili smo svetske eksperte koji su specijalizovani u ovoj oblasti i užurbano radimo na rešavanju ovih problema.“

 

Izvor: The New York Post

 

Komentarišite na forumu…