| Vesti | Ostalo | Patreon razmatra donacije kreatorima uz kriptovalute
Ostalo

Patreon razmatra donacije kreatorima uz kriptovalute

Pojedini Tech portali navode da su izvršni direktori Patreon-a Džek Konte i Džulijan Gutman rekli na najnovijem samitu The Information da kompanija „razmatra“ upotrebu kriptovaluta, uključujući i ranije nagoveštenu mogućnost da se dozvole „novčići za kreatore“ (creator coins) koje obožavaoci mogu da kupe da bi pokazali podršku.

Možete ulagati u kreatore i pokupiti nagrade ako postignu veliki uspeh ili pristupiti posebnom sadržaju rezervisanom za vlasnike novčića. Konte nije želeo da kaže da li Patreon ima osoblje posvećeno kripto projektima, ali je rekao da kompanija „razmišlja o tome“.

Kompanija je razgovarala o mogućnosti da se dozvoli stvaranje novčića tokom onlajn septembarske diskusije, ali je ostavljena po strani. Gutman je dodao da je Patreon „zainteresovan“ za proučavanje potencijalnih prednosti NFT-a i srodnih tehnologija za kreatore koji žele da održe posao.

NFT-ovi su povećali vrednost digitalne umetnosti, ponekad dovodeći do milionske prodaje, ali takođe postoji široko rasprostranjena zabrinutost zbog veoma špekulativne prirode tržišta i uticaja tehnologije zasnovane na blokčejnu na životnu sredinu.

 

Izvor: Patreon

 

Komentarišite na forumu…