| Vesti | Ostalo | YouTube: „Klimatske promene ne postoje? Nema reklama!“
Ostalo

YouTube: „Klimatske promene ne postoje? Nema reklama!“

YouTube-ova smanjena tolerancija na dezinformacije sada se proteže i na nauku o klimi. Naime, popularna video platforma je donela novu polisu koja zabranjuje oglase i monetizaciju sadržaja koji je u suprotnosti sa „dobro utvrđenim naučnim konsenzusom“ o klimatskim promenama, uključujući video zapise koji tvrde da su klimatske promene obmana ili odbacuju ljudsku vezu sa globalnim zagrevanjem.

YouTube će početi da primenjuje smernice u novembru. Kompanija je naglasila da će dozvoliti oglase za video zapise u kojima se raspravlja o tim lažnim tvrdnjama, kao i o drugim temama vezanim za klimu, poput tačnog stepena ljudskog uticaja ili rasprava o klimatskoj politici.

YouTube svoju odluku zasniva na „autoritativnoj“ ekspertizi, uključujući i saradnike na Međuvladinom panelu UN o klimatskim promenama. Naime, kompanija se odlučila na ovaj potez zato što oglašivači jednostavno ne žele da njihovi oglasi budu povezani sa materijalom za poricanje klimatskih promena, a kreatori ne žele te oglase na svojim stranicama.

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu…