| Vesti | Ostalo | Održana konferencija za novinare povodom Ce&Ha sajma
Ostalo

Održana konferencija za novinare povodom Ce&Ha sajma

CeHa sajam

Ce&Ha sajam računara, elektronike i kućnih aparata, održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Više od 30.000 posetilaca iz Srbije i okolnih zemalja imaće priliku da, po uzoru na najveće svetske manifestacije ovog tipa, poput CES-a u Las Vegasu, IFA-e u Berlinu i CeBit-a u Hanoveru, upozna tehnološke inovacije i usput se sjajno zabavi. Ce&Ha sajam je „skockan“ za posetioce na oko 3.500m2 izlagačkog prostora, i više od 500m2 prostora namenjenog zabavi.

U najvećoj hali Beogradskog sajma (Hala 1) više od 50 izlagača predstaviće najsavremenije televizore velikih dijagonala, ravne i zakrivljene, 3D i 4K UHD TV formata. Biće tu i najnovijih mobilnih telefona, tableta i laptop računara. Pod okriljem Ce&Ha sajma predstaviće se i proizvođači kućnih aparata. 

  

CeHa sajam 1

 

Ce&Ha sajam će Beogradu približiti i učiniti dostupnim razne svetske novitete, ali i tehnološka dostignuća poput 3D štampe. Posetioci štanda Voxellab, posvećenom 3D štampanju, imaće priliku da se uvere kako nastaju predmeti koji su do pre samo nekoliko trenutaka skenirani ili iskreirani na računaru, a po jedna srećna osoba će svakoga dana imati tu privilegiju da nakon detaljnog skeniranja dobije svoju mini-verziju nastalu primenom ove tehnologije štampe.

 

CeHa sajam 2

 

Još jedna atrakcija ovogodišnjeg Sajma biće svakako po prvi put javno izlozeni dronovi komapnije Compland, namenjeni snimanju, fotografisanju i zabavi, ali i profesionalnoj upotrebi, od kojih se neki modeli već našli svoju primenu – od agrikulture, preko spasilačkih službi, pa do izviđanja i istraživanja u nauci i industriji.

 

CeHa sajam 3

 

Jedan od primarnih ciljeva Ce&Ha sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U Hali 1a, na 600m2, u prostoru namenjenom edukaciji, izlagači će promovisati nauku kroz interesantna predavanja i interaktivne radionice. Ovo će biti jedinstvena prilika da mladi ljudi kroz veliki broj besplatnih radionica dobiju stručne savete i odgovore na pitanja koja će im možda otvoriti vrata ka budućim zanimanjima. Posebno izdvajamo radionice Krojačeve škole, Male škole elektronike, Wacom škole crtanja stripa, Fabrike fotografa, i Crossovera – autorizovanog Apple trening centra.

 

CeHa sajam 4

 

Tom prilikom neće se zaobići ni isticanje značaja savremenih kanala komunikacije i poslovanja, te će posetioci imati priliku da od Ivana Bildija saznaju kako promovisati biznis na Facebooku, kako ga iskoristiti za povećanje prodaje i kako napraviti uspešnu Google kampanju. Sa druge strane, posetioci Sajma će u „Ce&Ha vremeplovu“ moći da prođu kroz kratku, ali izuzetno važnu istoriju uređaja bez kojih danas ne možemo da zamislimo svakodnevni život. 

 

CeHa sajam 5

 

U saradnji sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, ali i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja.

 

CeHa sajam 6

 

Ce&Ha sajam će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima.

 

Izvor: Ce&Ha

 

Komentarišite na forumu