| Vesti | Ostalo | Kaspersky Lab proglašen za najbolji brend na trzištu antivirusa
Ostalo

Kaspersky Lab proglašen za najbolji brend na trzištu antivirusa

Kaspersky-Lab-proglasen-za-najbolji-brend-na-trzistu-antivirusa

Prema istraživanju Global IT Security Risks, koje je uradila kompanija B2B International, brend Kaspersky Lab je premašio svoju konkurenciju već drugu godinu zaredom. Oko 16 odsto IT stručnjaka iz različitih kompanija širom sveta ocenjuju kompaniju Kaspersky Lab kao vrhunski antivirus brend, što predstavlja veći procenat nego za bilo koju kompaniju iz konkurencije.

 

 

Naime, kompanija Kaspersky je rangirana kao četvrta u svetu, prema oceni kompanije IDC za prihod od bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike u 2011. godini. Ocena je objavljena u izveštaju kompanije IDC, Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast i izveštaju 2011 Vendor Shares – u julu 2012. godine. Izveštaj rangira prodavce softvera prema zaradi od prodaje bezbednosnih rešenja krajnjim korisnicima u 2011. godini.

Prema analizama kompanije B2B, kada je u pitanju prepoznatljivost brenda, kompanija Kaspersky Lab zauzima četvrto mesto među proizvođačima IT sigurnosnih rešenja, a kada je u pitanju efikasnost brenda zauzima drugo mesto. Kompanije koje koriste korporativne proizvode kompanije Kaspersky Lab sigurnije su u zaštiti od budućih IT pretnji, i imaju 3 odsto veći nivo sigurnosti od proseka.

Više od 3.300 vodećih IT stručnjaka iz 22 zemlje učestvovalo je u istraživanju Global IT Security Risks. Stručnjaci koji su izabrani u julu 2012. imaju ključnu ulogu u IT bezbedonosnoj politici svojih firmi i takođe se veoma dobro razumeju u opšte potrebe poslovanja. Istraživači iz kompanije B2B su ispitivali stavove ovih stručnjaka prema bitnim sigurnosnim pitanjima sa kojima se suočavaju kompanije svih veličina i u svim delovima sveta.


Izvor: Kaspersky Lab


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar