| Vesti | Ostalo | Epson će predstaviti dva nova šestoosna robota
Ostalo

Epson će predstaviti dva nova šestoosna robota

Epson-C4-C4L-roboti

Seiko Epson korporacija predstaviće novu seriju vertikalnih šestoosnih robota 21. decembra 2012. Nova serija će imati dva modela, C4 i C4L. C4 serija će se nadovezati na C3 seriju robota dizajniranih za precizno sklapanje sitnih delova. Kao i njihovi prethodnici, modeli C4 i CL4 su veoma kompaktni i operišu velikim brzinama sa izvanrednom preciznošću, što ih čini idealnim za zadatke kao što je sklapanje elektronike i transport delova za automatiku.

 

 

Model C4 može podržati unos težine do 4kg i odlikuje ga čak 20% kraći vremenski ciklus (sa 3kg težine) nego što je bio slučaj kod njegovog prethodnika, modela C3, koji je Epson predstavio u julu 2009. C4L je tanak model sa drugačkim ručicama (900 mm) koji maksimizuje efikasnost prostora. Epson će istovremeno predstaviti dve nove opcije, industrijski kontroler za robote RC700 i Vision Guide 7.0 mašinski vizuelni sistem. Epson je povećao ubrzanje ovih industrijskih robota korišćenjem jedinstvene tehnologije koja kontriliše vibracije čak i pri transportu većih težina, što vremenske cikluse koji su inače već bili najbolji u klasi čini još kraćim.

 

epson-C4- C4L

 

Dužina ručice modela C4 iznosi 600 mm horizontalno (do centra zgloba), dok C4L doseže još dalje sa ručicom dužine 900 mm. Ovi brzi, tanki i lagani roboti takođe mogu da se koriste kao pomoć mašinama, za utovar i istovar lakših objekata sa mašina za procesovanje i malih mašina za pravljenje kalupa.

RC700 kontroler za robote je svestran, moćan za C4 i C4L modele koji kombinuje funkcije prethodnih RC180 i RC620 kontrolera za robote. Jedan RC700 se može koristiti za veliki broj različitih sistema, od jednostavne upotrebe sa jednim robotom do složenih sistema za višestruko manipulisanje. Vision Guide 7.0 je opcija koja omogućava industrijskim robotima da brzo i precizno prepoznaju oblik, lokaciju i orijentaciju radnih delova. Budući da eliminiše potrebu za specijalnom opremom za pozicioniranje, najveće prednosti ovog sistema dolaze do izražaja pri korišćenju na proizvodnim linijama koje se brzo menjaju, kao što su one koje se koriste za proizvodnju više tipova proizvoda. Uz Vision Guide 7.0, Epson obezbeđuje veliki broj najtraženijih funkcija, kao što su funkcija za detekciju defekata koja se može koristiti prilikom vizuelne inspekcije ili za detektovanje kvarova, visoka rezolucija koja omogućava precizno upravljanje velikim komadima, kao i kameru u boji koja sortira komade po boji.


Izvor: Epson

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar