| Vesti | Ostalo | Intel prijavljuje promet od 13,2 milijarde američkih dolara
Ostalo

Intel prijavljuje promet od 13,2 milijarde američkih dolara

Korporacija Intel prijavila je rezultate poslovanja u drugom kvartalu 2015. godine i ukupni promet od 13,2 milijarde američkih dolara, operativni prihod od 2,9 milijardi dolara, neto prihod od 2,7 milijardi dolara i zaradu po akciji (EPS) od 55 centi. Kompanija je ostvarila približno 3,4 milijarde dolara u kešu od operacija, isplatila dividende od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila 697 miliona za otkup 22 miliona akcija.

 „Rezultati poslovanja u drugom kvartalu prikazali su transformaciju našeg poslovanja i porast u poslovanju sa data centrima, memorijom i IoT segmentom, koji ostvaruju više od 70% našeg operativnog profita i pomažu da se nosimo sa izazovnim PC tržištem“, izjavio je generalni izvršni direktor kompanije Intel, Brian Krzanich. „I dalje imamo poverenje u naše strategije rasta i fokusirani smo na inovacije i izvršenje. Očekujemo da će predstavljanje Skylake linije proizvoda, Microsoft Windows 10 operativnog sistema i novih OEM sistema doneti uzbuđenje u klijentsko računarstvo u drugoj polovini 2015. godine.“ 

  

Intel promet 1 T

 

Promet of 13,2 milijarde američkih dolara je konzistentan sa predviđanjima, a Intel Core procesor šeste generacije („Skylake“) se kvalifikovao za proizvodnju u drugoj polovini 2015. godine.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu