| Vesti | Ostalo | AMD u mogućoj finansijskoj krizi
Ostalo

AMD u mogućoj finansijskoj krizi

AMD prihodi

U vreme kada je kompanija AMD kupila ATI Technology za 5,6 milijardi američkih dolara, u svetu tehnologije je bilo mnogo nedoumica, pogotovo gde AMD planira da odvede stečene resurse. Nažalost, odgovor je bio „nigde“. A sa obzirom na to da kompanija ima trenutni udeo na tržištu od svega 1,53 milijarde američkih dolara, mnogi se pitaju šta će u budućnosti biti sa AMD-om.

Pogotovo ako datu cifru uporedite sa vrednošću Intela od 140 milijardi američkih dolara, dakle 92 puta većom u odnosu na AMD, ili sa 7 puta većom cifrom kojom se pohvalila kompanija nVidia, od 10,7 milijardi američkih dolara, budućnost AMD-a zaista deluje klimavo.

Kao što se može videti i u izveštajima samog AMD-a, kompanija je zabeležila niže prihode od očekivanih u prodaji APU rešenja, što smatraju najvećim finansijskim problemom u datom trenutku.

 

AMD prihodi 1

 

Ipak, u AMD-u su optimistični da će tokom trećeg kvartala tekuće godine zabeležiti oko 6% porasta u prodaji. Na nama je da sačekamo i vidimo kako će se odvijati finansijska situacija kompanije AMD.

 

Izvor: TweakTown

 

Komentarišite na forumu