| Vesti | Ostalo | CaseLabs se izvinjava kompaniji Thermaltake povodom lažnih optužbi
Ostalo

CaseLabs se izvinjava kompaniji Thermaltake povodom lažnih optužbi

Thermaltake CaseLabs

Kompanija CaseLabs, proizvođač kompjuterskih kućišta, je objavila javno pismo izvinjenja i povlačenja prethodne izjave protiv konkurentne kompanije Thermaltake. Određeno osoblje kompanije CaseLabs je optužilo Thermaltake i jednog njihovog zaposlenog, Shannon Robba, da su „ukrali“ dizajn CaseLabs kućišta, ali se sada kaju zbog takvih izjava i izvinjavaju se kompaniji Thermaltake.

U svom izvinjenju CaseLabs priznaje da ne poseduje nikakve patente na bilo koje od svojih kućišta, pa samim tim ni optužbe o krađi nisu mogle imati smisla i kažu da se kaju zbog takve optužbe. Tom prilikom se izvinjavaju gospodinu Robbu i celoj kompaniji Thermaltake, jer nisu ništa „ukrali“. U izvinjenju se navodi da će neka kompjuterska kućišta uvek biti slična, s obzirom na njihovu funkcionalnost, i izvinjavaju se što su optužili drugu kompaniju za kopiranje njihovog proizvoda, odnosno koncepta. 

Kompletno pismo i dokumenta izvinjenja kompanije CaseLabs, upućenog konkurentnoj kompaniji Thermaltake, možete u celosti pročitati ovde i ovde.

Kenny Lin, glavni izvršni direktor Thermaltake kompanije, odgovorio je na ovo pismo izvinjenja od CaseLabsa, rekavši da njegova kompanija prihvata javno izvinjenje za lažne optužbe i da se nada da će se poslovanje ove dve kompanije vratiti zdravoj konkurenciji na tržištu, bez potrebe za „prozivkama“ i lažnim predstavljanjem.

 

Izvor: Thermaltake

 

Komentarišite na forumu