| Vesti | Mobile | Samsung predstavio Exynos 2200 mobilni procesor
Mobile Samsung

Samsung predstavio Exynos 2200 mobilni procesor

Kompanija Samsung je otkrila Exynos 2200, svoj prvi mobilni procesor sa AMD RDNA 2 GPU-om koji će omogućiti ray-tracing i druge funkcije za igre. Naime, Exynos 2200 sa AMD-ovim „Xclipse“ GPU-om biće proizveden po Samsung-ovom 4-nanometarskom EUV procesu.

„Samsungov Xclipse GPU je prvi rezultat višestrukih planiranih generacija AMD RDNA grafike u Exynos SoC-ima“, rekao je viši potpredsednik AMD David Wang.

U međuvremenu, CPU će koristiti jedno Cortex-X2 „glavno jezgro“ velike snage zajedno sa tri velika jezgra Cortex-A710 izbalansiranih performansi i efikasnosti i četiri mala Cortex-A510 jezgra.

Procesor slike je dizajniran da podrži senzore kamere do 200 megapiksela. AMD i Samsung najavili su saradnju 2019. godine, sa očekivanjem da će AMD-ova grafička tehnologija biti korišćena u Exynos procesorima pametnih telefona.

Glasine su početkom 2021. godine sugerisale da će uskoro stići Samsung procesori sa AMD-ovim pogonom, a na Computex-u je AMD potvrdio da će predstojeći Exynos mobilni sistem na čipu imati RDNA 2 grafičku tehnologiju.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu…