| Vesti | Mobile | Instagram: „Protresite telefon i kažite nam problem!“
Mobile

Instagram: „Protresite telefon i kažite nam problem!“

Adam Mosseri iz Instagrama je naveo da je kompanija dodala dva nova dodatka kako bi poboljšala korisničko iskustvo. U pitanju su „rage shake“ (besno treskanje) i ono što je sam Mosseri šaljivo nazvao „finally feature“ („konačno!“ dodatak).

Naime, rage shake će omogućiti korisnicima da prijave problem drastično brže. Ukoliko koristite aplikaciju i ona ne radi kao što bi trebalo, protresite telefon dok je sama aplikacija otvorena, i pop-up će vam se pojaviti koji će vas upitati šta nije u redu.

Ispod imate prostor gde ćete moći da prijavite problem. Ova funkcija će Instagramu dati povratne informacije koje će mu pomoći da da prioritet ispravljanju grešaka, rekao je Mosseri.

„Možete da objasnite šta se tačno dogodilo, kako ste završili na tom mestu i sve emocije i osećanja koje imate, a mi ćemo nekoga pozvati da to pogleda“, rekao je.

Druga nova funkcija koju je Instagram ponudio je ono što je Moseri nazvao „konačno!“, a to je mogućnost brisanja jedne slike sa photo carousela. To je nešto što su korisnici tražili, dodao je, a kompanija se konačno snašla da to isporuči.

„Možete da odete i odaberete neku sliku koja vam se ne dopada“, objasnio je u videu koji je postavio na Twitter-u. Kada imate opciju photo carousel otvorenu u aplikaciji, idite na meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu, idite na edit, prevucite na fotografiju koje želite da se odreknete, i videćete ikonu kante za otpatke u gornjem levom ćošku.

Kada kliknete na nju, možete eliminisati tu sliku iz carousela. Carousel dodatak je za sada dostupan samo za iOS, ali svi Instagram korisnici u SAD mogu odmah da protresu svoje telefone, bez obzira koju platformu koriste.

 

Izvor: Adam Mosseri

 

Komentarišite na forumu…