| Vesti | Mobile | Qualcomm i ASUS kreirao telefon za Snapdragon insajdere
Mobile ASUS

Qualcomm i ASUS kreirao telefon za Snapdragon insajdere

Kompanije ASUS i Qualcomm su udružile snage kako bi kreirali pametni telefon koji bi naglasio nove mobilne tehnologije iz Qualcomm-a. Iako je ovaj telefon isključivo dostupan za 1.6 milion članova Snapdragon Insiders programa, biće dostupan široj javnosti u avgustu.

Smartphone za Snapdragon Insiders koristi Qualcomm-ov Snapdragon 888 5G čipset. Poseduje osmojezgarni procesor od 2,84 GHz i Adreno 660 GPU. Ima ono što Qualcomm opisuje kao „najobimniju podršku za sve ključne 5G sub-6 i mmVave opsege“ bilo kog uređaja, zajedno sa podrškom za WiFi 6 i WiFi 6E uz brzine do 3,6 Gbps. Dobićete 16 GB LPDDR5 memorije i 512 GB prostora za skladištenje.

6,78-inčni AMOLED ekran kompanije Samsung ima brzinu osvežavanja od 144 Hz. Ekran ima do 1.200 nita osvetljenosti i ima HDR10 i HDR10+ sertifikat. Telefon ima tri zadnje kamere: glavni objektiv od 64MP, ultraširoku kameru od 12MP i telefoto od 8MP, a u ponudi je i snimanje video materijala do 8K. Uređaj takođe ima prednju kameru od 24MP i AI automatsko zumiranje.

Qualcomm kaže da je ovo jedan od prvih telefona koji podržava Snapdragon Sound, koji ima funkcije koje uključuju nisku Bluetooth latenciju, profile preslušavanja, aktivno poništavanje šuma (ANC) i audio podršku visoke rezolucije do 24-bitnih 96 kHz. Zajedno sa stereo zvučnicima, telefon dolazi sa Master & Dynamic bežičnim ANC slušalicama i njihovom futrolom za punjenje.

Tu je i podrška za Qualcomm Quick Charge 5, koja bi bateriju od 4000mAh trebala napuniti do 70 posto kapaciteta za pola sata ili potpuno za 52 minuta, kažu u kompaniji. Pored toga, telefon ima dva SIM slota i radi na Android 11 sistemu.

Pametni telefon za Snapdragon Insiders kreiran od strane kompanija ASUS i Snapdragon će u početku biti dostupan u nekoliko zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Japan i Južnu Koreju. U Indiju će stići kasnije. Cena ovog uređaja iznosi oko 1.499 USD.

 

Izvor: Snapdragon

 

Komentarišite na forumu…