| Vesti | Mobile | Instagram testira „Limits“ funkciju
Mobile

Instagram testira „Limits“ funkciju

Instagram testira novu funkciju pod nazivom „Limits“ koja omogućava korisnicima da zaključaju svoje naloge i ograniče sve potencijalne interakcije kada osete da su meta uznemiravanja. Predstavljajući alat, Adam Mosseri, šef Instagrama, osvrnuo se na nedavno finale Euro 2020, u kojem su se trojica crnačkih igrača u engleskoj reprezentaciji suočila sa poplavom uznemiravanja nakon što je Engleska izgubila od Italije.

„Rasizmu i govoru mržnje nije mesto na Instagramu“, rekao je Mosseri u videu koji je podelio u četvrtak. „Iskreno, ne samo da je užašno gledati ljude kako se tako ponašaju, već krši ideju kako Instagram funkcioniše.“ Pokušavajući da zaustavi uznemiravanje na platformi, Mosseri je rekao da Instagram planira da pokuša da smanji govor mržnje na „cifru blizu nule, koliko god to možemo“.

Međutim, znajući da će verovatno biti nemoguće u potpunosti iskoreniti sve oblike rasizma iz aplikacije, kompanija takođe planira da ljudima da nove alate koji će im omogućiti da „vrate deo moći nazad“. „Znamo da su ljudi ponekad u privremenim trenucima stvarnog rizika i bola i moramo da im damo alate za zaštitu“, rekao je Mosseri o toj funkciji.

Uoči širokog predstavljanja, Instagram trenutno testira ograničenja u odabranim zemljama širom sveta. U međuvremenu, Mosseri je obećao da će kompanija morati da deli više o tome kako planira da se bori protiv rasizma na Instagramu u narednim mesecima.

 

Izvor: Instagram

 

Komentarišite na forumu…