| Vesti | Mobile | Snapchat obeležio najveću porast korisnika – 293 miliona dnevnih korisnika
Mobile

Snapchat obeležio najveću porast korisnika – 293 miliona dnevnih korisnika

Snapchat uživa najveći rast korisnika u poslednjih nekoliko godina, prema najnovijem izveštaju kompanije o zaradi. Dnevni broj aktivnih korisnika povećao se na 293 miliona, što je rast od 23 procenta u odnosu na ovaj period tokom prošle godine.

To je najbolje što je Snap Inc, kompanija iza Snapchat-a videla u poslednje vreme, dostiže najveći rang kompanije od 22 procenta, što se dogodilo pre četiri godine. Cifre su blizu Twitter-ovih, koji je nedavno prijavio 206 miliona dnevnih korisnika u drugom tromesečju.

Ukupni prihod takođe se povećao za vrlo impresivnih 116 procenata na 982 miliona dolara, što je njegova najjača stopa rasta do sada. Kompanija je takođe rekla da je Spotlight, dodatak sličan TikTok-u koji korisnicima plaća klipove, porastao u popularnosti.

Dnevni broj aktivnih korisnika Spotlight-a porastao je za 49 procenata, a prosečni dnevni unosi sadržaja više su nego utrostručeni. Veći deo ovog rasta može se pripisati završetku pandemije, kao i znatno poboljšanoj aplikaciji za Android.

U prethodnoj izjavi o zaradi, izvršni direktor Evan Spiegel rekao je da „kako su se stvari počele otvarati u Sjedinjenim Državama krajem februara, videli smo tačke preokreta u ključnim ponašanjima poput objavljivanja Story-ja i angažovanja na Snap Map“.

Kompanija je rekla da do sada nije videla previše negativnog efekta od Apple-ovog uvođenja iOS-a 14, koje primorava programere da traže dozvolu od korisnika da prate njihove podatke (koji se često koriste za ciljanje oglasa). Snapov poslovni službenik, Jeremi Gorman, rekao je da je kompanija u stvari videla relativno visoke stope prijava u poređenju sa ostatkom industrije.

Pored toga, Spiegel se nada da će razvoj platforme proširene stvarnosti (AR) aplikacije još više podstaći angažovanje. Korisnici, na primer, sada mogu da „isprobaju“ odeću i dodatke pomoću aplikacije, a kompanija je takođe predstavila novi par Spectacles-a sa ugrađenom AR tehnologijom.

„Zadovoljni smo napretkom koji naš tim postiže razvojem naše platforme za proširenu stvarnost, i uzbuđeni smo zbog mnogih prilika za rast naše zajednice i poslovanja širom sveta“, rekao je. „Više od 200 miliona Snapchattera svakodnevno se angažuje sa AR-om, a preko 200.000 kreatora koristi Lens Studio za izgradnju AR sočiva za našu zajednicu.“

 

Izvor: Snap

 

Komentarišite na forumu…