| Vesti | Mobile | Nokia 2 spremna za pre-order u SAD
Mobile

Nokia 2 spremna za pre-order u SAD

Nokia2

Novi pametni telefon iz Nokia-ine kuhinje je sada dostupan i na tržištu SAD.

U pitanju je Nokia 2, koja je prvobitno bila dostupna za pre-order u Rusiji, dok će američki kupci sada imati priliku da se upoznaju sa ovim telefonom.

Kako HMD Global napominje, za sada se može naručiti po ceni od 99 dolara putem Amazon-a, a da će krajem novembra Nokia 2 biti dostupna širom sveta po ceni od 99 evra.

Neke od specifikacija koje se pominju su, između ostalog, baterija od 4100mAh, dizajn koji krasi polikarbonatsko telo uz 6000 Series Aluminium frame.

Nokia-u 2 pokreće Android 7.1.1 Nougat, i Qualcomm Snapdragon 212 SoC (quad-core koji je clock-ovan do 1.2 GHz) uz 1GB LPDDR3 RAM.

Ako se opredelite za fotografisanje, tu je autofokus kamera sa LED blicem sa 8-megapiksela, kao i prednja kamera od 5 megapiksela sa fiksnim fokusom.

Što se tiče skladištenja podataka, Nokia 2 stiže sa 8GB integrisanog storage-a, na koji se može nadovezati microSD karta do 128GB.

Povezivost na Nokia 2 je moguća uz pomoć 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.1, a tu je i GPS/ A-GPS, FM radio sa RDS sistemom, Micro-USB, kao i 3.5mm džekom za slušalice. Naravno, mislilo se i na otpornost, stoga Nokia 2 poseduje IP52 sistem zaštite.

Za sada se može birati u tri boje, Pewter Black sa crnim naličjem i ramom, Pewter White sa belim naličjem, crnim ramom, kao i Copper varijantom sa crnim naličjem, crnom pozadinom, i copper ramom.

 

Izvor: HMD Global

 

Komentarišite na forumu