| Vesti | Hardver | Zašto odabrati LUXA2 eksterne punjače
Hardver

Zašto odabrati LUXA2 eksterne punjače

LUXA2 power banks

Trenutno, korišćenje smart telefona, tableta i sličnih mobilnih uređaja, je postala svakodnevica. Takmičenje u performansama između proizvođača obično rezultuje većom potrošnjom što se donekle kompenzuje baterijama većeg kapaciteta, kao i gabarita.

Problem kratkog trajanja baterija se može delimično eleminisati sa mobilnim eksternim punjačima. Kao što ni mobilni uređaji nisu isti, takođe nije svejedno koji eksterni punjač odaberete za Vaš mobilni telefon.

Thermaltakeov ogranak LUXA2  je odlučio da ukaže na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine jednog eksternog punjača, kao i da navede razloge zašto odabarati baš LUXA2 mobilni punjač, sa naglaskom na kvalitet, performanse i pouzdanost.

Osnovni cilj eksternog punjača je da pruži najkraće moguće vreme punjenja, a da pritom zadovolji kriterijume maksimalnog kvaliteta, estetike i pouzdanosti. Zbog toga LUXA2 nudi dve godine garancije, jer su njihovi eksterni punjači prošli rigorozne testove.

Što se tiče kvaliteta LUXA2 eksternih punjača, za to su zadužene LG i Samsung baterije, kvalitetne komponente, odličan dizajn i poštovanje RoHS sertifikata. Tako na primer PL Fashion LUXA2 serija je izrađena od kože koja je ručno šivena, a RoHS sertifikat potvrđuje da nema štetnih supstanci kao što su olovo i živa.

 

LUXA2 power banks 1 T LUXA2 power banks 2 T

 

Kada se govori o performansama trebalo bi obratiti pažnju na efikasnost, kao i broj ciklusa punjenja. Prema njihovim navodima, LUXA2 eksterni punjači traju po 1000 ciklusa pre nego dostignu 80% originalnog kapaciteta, što je za 500 ciklusa više od proseka.

 

LUXA2 power banks 3

 

Pouzdanost se temelji na litijum-ion i litijum-polimer baterijama koje su prošle rigorozna, a moglo bi se i reči i ekstremna testiranja. Svaka baterija je posebno testirana sa tri kompletna ciklusa punjenja. Baterije su takođe testirane u posebnim komorama na izdržljivost u mogućem okruženju po pitanju temperature i vlažnosti vazduha. Što se tiče temperatura išlo se na ekstremne situacije od -20°C do maksimalno 70°C. Testirane su i na izdržljivost tokom udaraca i padova, što se može lako desiti i u realnom okruženju.

 

LUXA2 power banks 4 T LUXA2 power banks 5 T LUXA2 power banks 6 T

 

Čak i USB konektori prolaze rigorozno testiranje tako što se stave i vade iz konektora 3000 puta za microUSB port, pa čak do 6000 puta za klasičan USB port. Tu je i ekstermni test udaraca čekićem, kao i testovi ponašanja na određeni pritisak isl.

Sve u svemu, u pitanju su ozbiljni testovi, koji bi trebalo da pokažu korisniku da ga eksterni punjač neće izneveriti prilikom standardnog, a i malo ekstremnijeg, korišćenja.

 

Izvor: Thermaltake

 

Kometarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar