| Vesti | Hardver | YouTube program za partnere pokrenut i u Srbiji
Hardver

YouTube program za partnere pokrenut i u Srbiji

YouTube Partner Program

Kompanija Google je najavila pokretanje YouTube programa za partnere u Srbiji, što otvara nove mogućnosti lokalnim kreatorima video sadržaja. Njima YouTube nudi brojne mogućnosti da monetizuju svoj kvalitetan sadržaj, prate njegov učinak i da se na nove načine povežu sa raznovrsnom domaćom i međunarodnom publikom.

Status YouTube partnera omogućava kreatorima video sadržaja ne samo da zarade novac od relevantnih reklama, nego i da ostvare posebne i fleksibilne uslove, zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti. Ovaj ugovor znači da YouTube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na YouTube, tako i na drugim platformama. 

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi kreatori sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje im YouTube stavlja na raspolaganje, kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike. Među njima su Creator Helpbook, Creator Academy i pristup Creator Hub zajednici koja nudi programe i alatke za pomoć u pravljenju boljeg sadržaja, uvećanju baze fanova i pretvaranju kreativnosti u karijeru.

Pored toga što svi kreatori sadržaja mogu da prate i upravljaju performansama svog kanala – YouTube Analytics alatke pružaju niz izveštaja koji mogu da pomognu u praćenju performansi i zarade, što može biti značajno u nastojanjima da se unesu poboljšanja. 

 

YouTube Partner Program 1 YouTube Partner Program 2

 

Joško Mrndže, direktor kompanije Google za Adriatic regiju, rekao je: “Postoji preko million kanala koji ostvaruju prihode zahvaljujući YoutTube programu za partnere u više od 30 zemalja. Mi želimo i hoćemo da budemo tamo gde su potencijalni korisnici. Sa milijardom pojedinačnih korisnika svakog meseca i 100 sati video sadržaja koji se na YouTube postavljaju svakog minuta, postoji mnogo korisnika koji su angažovani na pretraživanju, gledanju, linkovanju, razmeni i komentarisanju video klipova na YouTube platformi. Veoma smo zadovoljni što će od sada i autori u Srbiji moći da se pridruže ovoj zajednici, a mi ćemo uložiti posebne napore da im pomognemo da monetizuju svoj sadržaj, unaprede i uvećaju svoje veštine i kreativnost. Pomoći ćemo im i da se umreže sa drugim partnerima.”

Prijavite se ovde ukoliko želite da saznate više o YouTube aktivnostima kao što su radionice, predavanja i mogućnosti monetizacije, kao i o programima za kreatore video sadržaja u Adriatic regiji. Više o YouTube resursima za kreatore video sadržaja možete pronaći na ovom linku.

 

Izvor: Google

 

Komentarišite na forumu