| Vesti | Hardver | Fractal Design najavljuje novo Define S kućište
Hardver

Fractal Design najavljuje novo Define S kućište

Fractal Define S

Fractal Design je predstavio novo Define S kućište, koje ne odstupa od njihovog specifičnog minimalističkog dizajna spoljašnosti, a može da ponudi i tih rad, kao i podršku za različite high end komponente.

Define S je prvenstveno namenjen entuzijastama, a u skladu sa tim mu je i dizajnirana unutrašnjost, gde mogu stati zahtevna vodena i vazdušna hlađenja. Izostavljeni su podeoci za optičke uređaje i fokus je stavljen na tišinu, a oslobođen je prostor za protok vazduha i za podršku velikih radijatora. 

 

Define S fabrički dolazi sa dva Fractal Design Dynamic GP14 140mm ventilatora, kao i sa dva filtera za prašinu koji su smešteni na prednjem i u donjem delu kućišta. Gusti antiakustični materijal je strateški raspoređen, a tu je i nekoliko ModuVent poklopaca za zatvaranje suvišnih rupa od ventilatora, namenjenih korisnicima kojima je bitna izuzetna tišina.

 

Fractal Define S 1 T Fractal Define S 2 T
   
Fractal Define S 3 T Fractal Define S 4 T

 

Može da primi radijatore dužine do 420mm u gornjem delu, odnosno do 360mm u prednjem delu kućišta, a nudi i „pametne nosače“ za vodeni rezervoar koji ne zahtevaju bušenje i koji se nalaze na prednjem delu tacne od matične ploče, dok su u dnu kućišta unapred izbušene rupe za montažu vodene pumpe.

 

Fractal Define S 5 T Fractal Define S 6 T
   
Fractal Define S 7 T Fractal Define S 8 T

 

Define S može da se pohvali i potpuno novim dizajnom mesta za hard diskove koji se sada nalaze iza tacne od matične ploče. Tu su tri vertikalno raspoređena, čvrsta čelična ležišta sa antivibracionim gumicama, koji dozvoljavaju montiranje tri 3,5″ ili 2,5″ uređaja, dok se dva dodatna SSD uređaja takođe mogu smestiti u posebne podeoke iza matične ploče.

 

Fractal Define S 9 T Fractal Define S 10 T
   
Fractal Define S 11 T Fractal Define S 12 T

 

Naravno, kablovi se mogu uredno sprovesti zahvaljujući rupama sa gumenim kederima i „trakicama“ iza tacne od matične ploče. Dimenzije kućišta iznose 233 x 451 x 520mm, a može da primi grafičke karte dužine do 450mm i CPU kulere do 180mm visine.

 

 

Fractal Design Define S dolazi u dve varijante – sa i bez bočnog prozora, ali za sad samo u crnoj boji. Na tržištu će biti dostupan od juna 2015. sa preporučenom maloprodajnom cenom od 89,99 evra za model bez prozora, odnosno 99,99 evra za model sa bočnim prozorom.

 

Izvor: Fractal Design

 

Komentarišite na forumu