| Vesti | Hardver | Western Digital je postao najveći proizvođač Hard diskova na svetu
Hardver

Western Digital je postao najveći proizvođač Hard diskova na svetu

western_digital

Western Digital je postao najveći proizvođač hard diskova (HDD) na svetu sudeći prema kompanijskim finansijskim izveštajima baziranim na trećem kvartalu fiskalne 2010. godine koja se završila 2. aprila. Naime, Western Digital je isporučio osam stotina hiljada (800.000) hard diskova više nego Seagate Technologies u prvom kvartalu kalendarske 2010. godine.

 

U prvom kvartalu 2010. godine, Western Digital je isporučio 51.1 miliona hard diskova dok je Seagate Technologies u istom periodu isporučio 50.3 miliona. Nezvanično, 51.1 milion hard diskova u četvrtini godine je rekord svih vremena što se tiče kompanije Western Digital.

 

interni

 

Trenutna vodeća pozicija nije ništa spektakularno i ostaje na Seagate-u da se vidi da li će vodeću poziciju uspeti da povrati do kraja kalendarske godine. Bilo kako bilo, suparništvo ove dve kompanije je dovelo do par interesantnih događaja. Seagate je pokušao da svoju prodaju poboljša kupovinom Maxtora a ta transakcija je završena tako što Seagate sada ima manju prodaju nego svojevremeno Seagate i Maxtor posebno. Istovremeno, Western Digital je konstanto povećavao svoju proizvodnju i forsirao svoju politiku.

 

Western Digital je objavio promet od 2.6 milijardi dolara i neto profit od 400 miliona dolara. U istom periodu prošle godine kompanija je prijavila 1.6 milijardi dolara, 31.6 miliona prodatih jedinica kao i neto profit od 50 miliona dolara.

 

Kompanija je takođe objavila prihod od dodatnih 588 miliona dolara na ime poslovanja što ukupnu sumu podiže na 2.8 milijardi dolara.

 

externi

 

„Sa većom potražnjom na tržištu od predviđene u Martovskom kvartalu, naš visok nivo vertikalne integracije, elastični poslovni model i inovacije na proizvodnom polju stvorile su nam priliku i dozvolile da preuzmemo primat na tržištu hard diskova. Verujemo da će 2010. godina biti sjajna za razvoj digitalnog skladištenja,“ rekao je John Coyne, predsednik i izvršni direktor kompanije Western Digital.

 

 

Izvor: hiperlink

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar