| Vesti | Hardver | Verbatim predstavlja LED rasvetu za štedljivo osvetljenje prodavnica
Hardver

Verbatim predstavlja LED rasvetu za štedljivo osvetljenje prodavnica

verbatim

Kompanija Verbatim je predstavila pet noviteta u svojoj porodici štedljivih LED sijalica. Nove sijalice, sa tipičnim radnim vekom od 25.000 sati, odnosno oko 25 puta više od konvencionalnih sijalica, dizajnirane su za profesionalnu upotrebu, pre svega u maloprodaji.

 

 

windowshoplighting_T

 

Uz uštedu energije od otprilike 80%, LED PAR30 12 W i LED PAR38 17,7 W zamena su za konvencionalne 75-vatne i 100-vatne sijalice E27 pa nude intenzitet svetlosti od 580 odnosno 800 lumena. Nova sijalica Classic A, po standardu E27, snage je 9 W i osvetljenosti 440 lumena, a dizajnirana je sa namerom da zameni konvencionalne sijalice od 40 vati. Sve sijalice rade na naizmeničnoj struji napona 220-240 V.

Predstavljene su i dve nove 12-voltne (naizmenične ili jednosmerne) sijalice, sa uskim uglom osvetljenja od 25 stepeni, namenjene za ciljano osvetljavanje pojedinih objekata. Model LED AR111 snage 16 W, osvetljenosti 610 lumena zamenjuje konvencionalne 50-vatne sijalice AR111 sa novim grlom po standardu G53. Druga sijalica je MR16, GU 5.3 6 W, osvetljenosti 225 lumena, koja zamenjuje 20-vatne halogene reflektore.

Sve sijalice daju toplu belu svetlost na temperaturi od 2700 K, sa minimalnim indeksom renderovanja boje (colour rendering index – CRI) od 80. Izuzetno su isplative zahvaljujući uštedi energije i izuzetno dugom radnom veku.

 

LED_T

 

U Evropi, rasveta u domovima i poslovnim prostorima zauzima 20-postotni udeo u ukupnoj potrošnji energije. Prelazak na LED rasvetu imaće, stoga, značajan uticaj na potrošnju energije i emisiju ugljen dioksida. Za razliku od kompaktnih fluorescentnih sijalica koje sadrže živu, LED sijalice ne sadrže štetne stvari.

Verbatimove LED sijalice dostupne su putem bolje opremljenih distributera i maloprodajnih objekata električne opreme.

 

Izvor: SmartVision

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar