| Vesti | Hardver | Toshiba otkriva 2.5″ HDD sa 10K RPM
Hardver

Toshiba otkriva 2.5″ HDD sa 10K RPM

toshiba

Toshiba Storage Device Divizija, najavila je da njihova MBF serija enterprajz klase 2.5″ hard diskova kreće u isporuku na tržište. Ova nova serija koristi SAS 6 Gbps interfejs, poseduje 16MB buffer, a vrti se na brzinama od 10,025 RPM. MBF serija takođe nudi najveći kapacitet kada su u pitanju SFF Enterprise hard diskovi na tržištu danas : 300 GB, 450 GB i 600 GB.

 

 

Ova serija 2.5″ super brzih HDD-ova se vrti na brzinama od 10k RPM a transfer dostiže brzine i do 260MB/s!

 

toshibahdd

 

„MBF serija se zasniva na dizajnu sa bitno nižom potrošnjom 2.5″ hard diskova koristeći specijalno stanje diska u mirovanju, koji smanjuje brzinu okretanja kada disk nije u upotrebi, tako da se potrošnja smanjuje u velikoj meri“. Iz kompanije dalje navode, „neki modeli iz MBF serije takođe nude opciju hardverske enkripcije podataka dizajniranu po Trusted Computing Group (TCG) Enterprise Security Subsystem Class specifikaciji“.

 

Toshiba je rekla da kompanija ima koristi od MBF serije, jer može da smanji infrastrukturne zahteve za površinom koji su potrebni kao i ukupne troškove. Diskovi pružaju pouzdanost i visoke performanse zahvaljujući brzinama prenosa do 260MB/sec. Oni su idealni i van korporacijskih okvira, radeći efikasno u širem rasponu uslova i okruženja.

 

Prema kompaniji, nova MBF serija je na putu ka distributerima uključujući Avnet, Bell Micro, Ingram Micro i još mnogo drugih…

 

Izvor : tomshardware

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar