| Vesti | Hardver | Thermaltake predstavio BigTyp Revo kuler
Hardver

Thermaltake predstavio BigTyp Revo kuler

uvodna

Kompanija Thermaltake, poznati proizvođač računarskih periferija, je nedavno tržištu predstavio Thermaltake BigTyp Revo procesorski kuler. Novi kuler je osvojio nagradu za dizajn i inovaciju na nedavno održanom informatičkom sajmu Computex 2012. BigTyp Revo je namenjen korisnicima koji iz nekog razloga ne žele da svoj procesor hlade klasičnim tower kulerom.

 

BigTyp Revo je, u neku ruku, naslednik Thermaltake-ove Orb serije kulera. Thermaltake-ovi inženjeri su ovaj kuler opremili sa pet toplotnih cevi prečnika šest milimetara, koje su u direktnom kontaktu sa procesorom, a sve u cilju podizanja efikasnosti odvođenja toplote. Samo rashladno telo je realizovano od aluminujumskih listova zakrivljenog oblika, čime se povećava protok vazduha i efikasnost hlađenja, uz istovremeno smanjenje vazdušnog pritiska i buke.

 

BIGTYP 01 T

BIGTYP 02 TBIGTYP 03 T

 

Novi kuler je moguće montirati na bilo aktuelnu platformu oba proizvođača procesora (uključujući tu i LGA 2011), a za aktivno hlađenje se postarao PWM ventilator prečnika 12 cm, koji se vrti u rasponu od 800 do 1800 RPM. Očekivana buka koju ovaj kuler proizvodi je 20 dB (iznenađujuć podatak, s’obzirom na brzinu ventilatora), a maksimalna toplotna disipacija sa kojom ovaj kuler može da se izbori je 160 W.


Specifikacije:

BIGTYP 04


Izvor: ThermalTake


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar