| Vesti | Hardver | Team Group predstavio dva SSD diska visokih preformansi – Xtreem G1 i Xtreem R-Type
Hardver

Team Group predstavio dva SSD diska visokih preformansi – Xtreem G1 i Xtreem R-Type

team_group

 

Ubrzan razvoj tehnologije omogućio je procesorima i memorijama znatni napredak u odnosu na klasične hard diskove koje danas koristimo i jedan od razloga za nagli prelazak na bolju tehnologiju takodje znanu kao SSD (solid state drive). Da bi zadovoljili potrebe overklokera koji konstantno teže ka boljim preformansama, Team Group Inc. je još jednom napravio tehnološki pomak i to predstavio u novoj Xtreem SSD seriji diskova sa kodnim oznakama Xtreem G1 i Xtreem R-type. Uz dodatak da su tihi, sa malom težinom, štedljivi i otporni na udarce, Xtreem G1 i R-type modeli nude impresivne preformanse sa 260MB/s pri čitanju i respektabilnih 180MB/s pri upisu podataka. Ako bi poredili standardne hard diskove na 7200 rpm sa brzinama čitanja i upisa podataka koje iznose 80 i 60MB/s, Team Xtreem SSD bi bez problema mogli da nazovemo Ferari hard.

 

 

 

slika

 

Poslednja DRAM keš tehnologija za Xtreem SSD G1

 

Xtreem G1 model je SSD  koji u sebi poseduje poslednju DRAM Cache tehnologiju koja koristi 64MB SDRAM fleš memorije u cilju lakšeg sortiranja i keširanja često korišćenih podataka i digitalnih tipova fajlova. Ovim postupkom mi ubrzavamo pristup podacima, omogućavajući da komplikovane instrukcije budu rešene instantno. Sa SATA II interfejsom, brzine čitanja dolaze do 260MB/s i brzine upisa od 180MB/s što je oko 10 puta brže od standardnog hard diska koje srećemo u našim računarima i oko 2 puta brže od ostalih diskova baziranih na SSD tehnologiji.

 

106b

 

Brza i stabilna RAID 0 tehnologija sa Xtreem SSD R-type

 

Xtreem R-type model sa druge strane poseduje u sebi RAID čip koji nudi ogroman skok preformansi uz pomoć RAID (Redundant Array of Independent Disks) tehnologije. Kada bi poredili preformanse ovog diska koje iznose od 220 do 224mb/s pri čitanju i 150 do 170 pri upisu sa ostalim proizvođačima, poređenje bi bilo idealno kao mačka medju golubovima. Za ljude koji traže preformanse u svojim notebook računarima, ovaj izbor se nameće kao idealan.

Pored svojih impresivnih brzina, Xtreem SSD serija je opremljena sa standardnim povoljnijim napredkom i ECC opcijama koje SSD tehnologiju plasiraju kao izbor sledeće generacije diskova. Trenutno su 3 kapaciteta ovih diskova dostupna i oni iznose 60, 120 i 250GB. Za više informacija posetite Team Group oficijelni sajt.

 

 

106c

 

 

Izvor: www.techpowerup.com

Komentarišite na forumu


Tagovi