| Vesti | Hardver | Stiže XPG GAMMIX S11 PCIe SSD iz ADATA-e
Hardver

Stiže XPG GAMMIX S11 PCIe SSD iz ADATA-e

XPG

Kompanija ADATA je odlučila da predstavi SSD namenjen igračkoj populaciji – u pitanju je XPG GAMMIX S11. GAMMIX S11 poseduje kompaktne dimenzije, kao i hladnjak koji je instaliran kako bi se održala optimalna temperatura.

Tu je i PCIe3x4 interfejs koji postiže do 3200 MB/s pri čitanju i do 1700 MB/s pri upisivanju podataka, a iz ADATA-e se navodi da je ovaj SSD namenjen onima koji su u stalnoj potrazi za boljim performansama, kao što su igrači, entuzijastima koji sami sklapaju svoj PC i grafičkim profesionalcima.

S11 koristi drugu generaciju 64-slojnog 3D NAND fleša za veću pouzdanost, a dostupan je u kapacitetima od 240 GB, 480 GB i 960 GB.

„Koristeći ultra brzi PCIe Gen3x4 interfejs i NVMe 1.3 protokol, S11 nudi neverovatno poboljšanje u brzinama čitanja i pisanja. Odlikuje se 32-bitnom DRAM magistralom, inteligentnim SLC keširanjem i DRAM keš baferom, što rezultuje ubrzanim sekvencijalnim i 4K nasumičnim čitanjem i pisanjem“ – navodi se između ostalog u saopštenju.

 

XPG 01 T XPG 02 T

 

Kada pričamo o brzinama koja S11 može da postigne, tu su brzine do 3200 MB/s pri čitanju i do 1700 MB/s pri upisivanju podataka, kao i 310 K / 280 K IOPS pri nasumičnom 4 K čitanju i pisanju, za brže podizanje operativnog sistema, kraće vreme učitavanja igara i brži odziv sistema.

Pored toga, posebno dizajnirani XPG hladnjak obezbeđuje da temperature budu niže, čime se povećavaju stabilnost i trajnost. Kako bi ovaj SSD što pouzdaniji i brži, iz ADATA-e se navodi da GAMMIX S11 poseduje i druge generacije 64-slojnog 3D NAND fleša, a tu je i podrška za RAID Engine i Data Shaping, kako bi se povećala stabilnost.

LDPC korekcija grešaka je tu kako bi se osigurao integritet podataka i preciznost, kao i otklonilo što više grešaka tokom prenosa podataka. GAMMIX S11 ima deklarisano prosečno vreme između kvarova (MTBF – mean time between failures) od 2 miliona časova. Kao i svi drugi XPG SSD-ovi, S11 ima petogodišnju garanciju.

 

Izvor: XPG

 

Komentarišite na forumu