| Vesti | Hardver | SPECTRIX D80 DDR4 RGB memorija iz ADATA-e
Hardver

SPECTRIX D80 DDR4 RGB memorija iz ADATA-e

SPECTRIX

Novi član u ADATA-inoj porodici RGB memorija je XPG SPECTRIX D80 DDR4 RGB, a u pitanju je RGB DDR4 memorija sa hibridnim vazdušno-tečnim hlađenjem.

XPG SPECTRIX D80 kombinuje hladnjak sa tečnošću, aluminijumski hladnjak i termički provodljive materijale na PCB-u.

Sa gornje strane se nalazi hladnjak sa neprovodljivom tečnošću, koja zahvaljujući niskoj tački ključanja efikasno odvodi toplotu.

On u saradnji sa aluminijumskim hladnjakom i termički provodljivim materijalima na PCB-u nudi sveobuhvatno hlađenje.

Opremljen je RGB osvetljenjem koje se može programirati, a korisnici mogu prilagoditi svetlosne efekte tako što će napraviti svoj šablon i podesiti brzinu pulsiranja, intenzitet svetla i druge parametre.

Kontrolisanje osvetljenja je jednostavno uz pomoć RGB Sync aplikacije, a korisnici mogu upotrebiti i neki od programa za kontrolu osvetljenja koje nude veliki proizvođači matičnih ploča. Iz kompanije su naveli da je XPG SPECTRIX D80 usmeren ka strastvenim igračima, entuzijastima koji sami sklapaju svoj računar i overklokerima.

SPECTRIX D80 memorija radi na širokom rasponu radnih taktova, od 2666 MHz do 5000 MHz, uz podršku za Intel X299 2666 MHz i AMD AM4/Ryzen platforme.

 

SPECTRIX 01

 

Pored toga, prekonfigurisani Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 profili omogućavaju brži overkloking, jer eliminišu potrebu za pojedinačnim podešavanjem parametara u BIOS-u. Kako bi se dodatno poboljšala pouzdanost, memorijski moduli koriste čipove koji su pažljivo odabrani kroz rigorozni proces selekcije, a desetoslojni PCB pruža poboljšani kvalitet signala i veću stabilnost, čak i prilikom rada na velikim brzinama ili pod velikim opterećenjem.

ADATA XPG je prvi put predstavila prototip memorije sa tečnim hlađenjem na CES 2018 sajmu u Las Vegasu, a sam XPG SPECTRIX D80 je implementacija tog dizajna na komercijalno dostupnim memorijskim modulima.

 

Izvor: XPG

 

Komentarišite na forumu