| Vesti | Hardver | Softverska i hardverska podrška AMD A-seriji APU-ova raste
Hardver

Softverska i hardverska podrška AMD A-seriji APU-ova raste

amd

Kao što ste mogli videti u vestima o izlasku AMD A-serije APU-ova tj. Llana radi se o APU-u koji pruža odlične grafičke i vrlo dobre CPU performanse. Iz tog razloga ovi APU-ovi su postali popularniji što su ispratili razni proizvođaći softvera i hardvera. Tako je ovaj APU dobio podršku od čak 50 vodećih aplikacija što će dodatno povećati upotrebnu vrednost nove serije AMD-ovih APU-ova.

 

„AMD-ova APU arhitektura pruža programerima novi skup alata sa kojima mogu kreirati uzbudljive aplikacije“, kaže Nejtan Brukvud, istraživački saradnik u Insight 64. „Programeri koji na najbolji način iskoriste ove nove sposobnosti pomoćiće svojim organizacijama da ostvare dramatičan uspeh“.


„Naša razvojna zajednica prihvata AMD Fusion APU platformu sa predivnom kreativnošću i inovativnošću“, kaže Mandžu Hedždi, korporativni potpredsednik, AMD Fusion Programa. „Tek se nalazimo na početku talasa inovacija koje pokreće naša APU tehnologija. Sa naprednim razmišljanjem vodećih proizvođača softvera i proizvođača hardvera, mi kreiramo narednu generaciju računarskog iskustva“.

 

 

Spisak proizvođaća softvera koji su napravili aplikacije koje će koristiti prednosti AMD-ove A-serije APU-a je poveći i izgleda:

 

 

„Naši kupci od Storm plejera očekuju ultimativno iskustvo pri gledanju“, kaže Tom Jang glavni tehnološki inženjer BaoFeng Inc-a. „Mi smo optimizovali naše aplikacije za AMD Fusion APU tehnologiju. Sada, stotine miliona korisnika dobijaju jasan, gladak i neverovatno živopisan video od BaoFeng-a, vodeće kompanije u sferi medija plejera visoke-definicije sa u Kini gotovo 180 miliona korisnika“.

 

Hardverska podrška od strane partnera

Iako je softverska podrška za ove APU-ove sve veća, ni proizvođaći matičnih ploča ne sede skrštenih ruku i trude se da svojim inovacijama poboljšaju performanse nove serije APU-ova i tako da unaprede korisničko iskustvo. Među proizvođaćima su se našla velika imena kao što su: ASUS, ASRock, Biostar, ECS, Foxconn, Gigabyte, Jetway, MSI i Sapphire.

 

AMD Vision Engine softver

AMD Vision Engine softver čini AMD APU-bazirane PC-e različitim. Ovaj softverski paket sadrži AMD drajvere koji kontrolišu grafiku i prikaz, AMD Vision Engine Kontrolni Centar, i OpenCL drajver. AMD Vision Engine nudi sposobnosti igranja DirectX 11 igara, dinamičkog kontrasta, unapređenje ivica i živahne boje kako bi video prikaz izgledao mnogo živopisnije. Ovaj softverski paket takođe uključuje i AMD Steady Video, najnapredniju post-procesing tehnologiju za uklanjanje podrhtavanja slike tokom prikaza videa u realnom vremenu.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar