| Vesti | Hardver | Shuttle nadogradio XPC nano modele sa Kaby Lake procesorima
Hardver

Shuttle nadogradio XPC nano modele sa Kaby Lake procesorima

ShuttleNC03U

U 2015. godini smo imali prilike da vidimo kako je kompanija Shuttle pustila na tržište treću generaciju modela iz XPC nano serije, a ove godine, u prilici smo da uživamo uz četiri nova modela. Sedma generacija Intel Core Kaby lake procesora poboljšava nivo performansi dok istovremeno redukuje potrošnju energije.

Core komponente koje su dostavljene sa NC03 barebone modelima su šasija, mainboard, sistem hlađenja i napajanje. Odabir modela takođe određuje određeni procesor, bilo da je u pitanju Celeron, Core i3, Core i5 ili Core i7. Model NC03U poseduje Intel Celeron 3865U dual-core procesor klokovan na 2 x 1.8 GHz.

Čelnici kompanije garantuju visok nivo energetske efikasnosti u idle modu i sa potrošnjom energije od 5 Watt-a. Kao i prethodni NC02 modeli, dimenzije šasije su 141 x 141 x 42 mm i ona može da smesti jedan drive od 2.5 inča sa maksimalnom visinom od 15 mm. Kada odvrnete dva šrafa sa poklopca šasije, pojavljuje se prostor za gorepomenuti 2.5-inčni uređaj u obliku čvrstog diska velikog kapaciteta ili SSD-a.

 

ShuttleNC03U 01 T ShuttleNC03U 02 T

 

Dva SO-DIMM socket-a mogu biti opremljena sa do 32 GB DDR4 memorije. Pored toga, dostupan je i jedan besplatni M.2 priključak za proširenje i zahvaljujući tome što je PCIe, podržava brze NVMe kartice dužine 80 mm. Drugi M.2 slot je već opremljen VLAN modulom. Takođe, ovde je dostupan i heatpipe sistem hlađenja sa jednim ventilatorom, a eksterno napajanje od 65 W mu obezbeđuje snagu.

 

ShuttleNC03U 03 T ShuttleNC03U 04 T

 

Bootabilni čitač SD kartica je deo panela i kompletira ga sa jednim USB 3.0 Type A i C konektorom. Za potrebe korisnika, tu su i DisplayPort konektor, HDMI 1.4b, Gigabit Ethernet, USB, i dve perforacije za WLAN antene. RS-232 konektor sa strane je namenjen komercijalnim aplikacijama i nastavlja dalja polja korišćenja NC03 serije.

 

Izvor: Shuttle

 

Komentarišite na forumu