| Vesti | Hardver | Prva USB 3.0 MINI-ITX matična ploča
Hardver

Prva USB 3.0 MINI-ITX matična ploča

gigabyte

Kompanija Gigabyte se ozbiljno pozabavila matičnim pločama u poslednje vreme. Iako je ovaj tajvanski gigant uvek bio u samom vrhu kada se priča o ovoj osnovnoj komponenti računara, nekako se stekao utisak da nikada više nisu radili na tome! Posle serije ultra brzih overklokerskih modela, Gigabyte je predstavio prvu multimedijalnu mITX matičnu ploču sa podrškom za USB 3.0 standard.

 

 

Nema šta, GA-H55N-USB3 matična ploča je u startu zanimljiva. Vlasnici HTPC računara i oni koji planiraju da sklope jedan takav, će se zaljubiti na prvi pogled. Ono što prvo upada u oči (ili ne upada  🙂 ) su dimenzije ove matične ploče, koja bez obzira na to ima sve neophodno!

 

Gigabyte_2

 

Naravno, ovaj model poseduje sve neophodno što je jedna multimedijalna matična ploča mora da ima kao uslov da bi se i tako nazvala. Pre svega, tu je podrška za video materijal u punoj HD rezoluciji, a prisutan je i zgodni HDMI priključak. Ova matična ploča je zasnovana na Intel H55 čipsetu, tj istoj odgovaraju procesori LGA1156 socketa sa akcentom na seriju Core i3 i Core i5.

 

Gigabyte_1

 

Pored toga, ovaj model je specifičan i po tome što putem zasebnog NEC kontrolera ima podršku za nadolazeći i super brzi USB 3.0 standard, ali i podršku u vidu USB Power Boost tehnologije, o kojoj smo već pisali na PCAXE portalu. U ovaj „slatkiš“ Gigabyte-a je uspeo da implementira i „Dynamic Energy Saver“ tehnologiju, kao i podršku za dual BIOS u slučaju kada glavni čip otkaže ili „zabaguje“.

U svakom slučaju, jedva čekamo da saznamo cenu ove moćne matične ploč(ic)e, koja vam može omogućiti veoma brz HTPC računar!

 

Izvor :Gigabyte

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar