| Vesti | Hardver | ASUS U35 i U45 serija notebook-ova
Hardver

ASUS U35 i U45 serija notebook-ova

asus

Kompanija ASUS je 14. juna u Tajpeju, Tajvan proširila svoj asortiman u klasi laganih notebook-ova sa dva nova modela U serije koje pružaju odlične performanse zadržavajući super tanki dizajn. ASUS U35 i U45 notebook-ove pokreću Intelovi Core i5 i core i3 procesori, čime se dodaju zavidne performanse toliko potrebne tipičnim kompromisnim rešenjima na koje nailazimo u računarima ove klase.

Toplota koju generišu ovi procesori ranije je bila prepreka ka korišćenju istih u „super-slim“ notebook-ovima, ali su ASUS-ovi inženjeri pronašli način da ih implementiraju bez ikavih problema sa disipacijom iste. Na svojoj default frekvenciji, Intelov Core i5 CPU je već prilično snažan. U35 i U45 serija podržava ASUS-ovu ekskluzivnu „Super Hybrid Engine“ (SHE) tehnologiju koja na inteligentan način povećava frekvenciju procesora kada se koriste procesorski zahtevne aplikacije.

Testiranjem u softverskom paketu PCMark 05 dokazano je da core i5 450M procesor na U35 i U45 platformi postiže 10.3% bolje rezultate sa uključenom SHE tehnologijom.

 

Asus.jpg

 

Velika autonomija baterije

ASUS U35 i U45 modeli imaju autonomiju baterije preko 10 časova, čineći ih tako perfektnim uređajima za celodnevno korišćenje. Kada se koriste procesorski manje zahtevne aplikacije, SHE tehnologija radi i na uštedi energije, produžavajući na taj način vreme pražnjenja baterije na odličnih 11.5 časova. Dalje unapređivanje uštede energije postiže se korišćenjem NVIDIA Optimus tehnologije koja automatski prebacuje rad na grafici između „dedicated“ GeForce G310M čipa i integrisanog GPU rešenja u zavisnosti od količine elemenata koji se renderuju u prikazu slike.

 

Asus_1.jpg

 

Super tanak dizajn sa odličnim audio karakteristikama

ASUS U35 i U45 modeli dolaze u dosta tankom obliku, gde je najtanja tačka ovih modela 14.8mm. Njihova tanka forma ih čini ekstremno laganim, dok se za to pobrinulo i prisustvo brušenog aluminijuma od kojeg je izrađeno njihovo kućište. Uprkos njihovom vitkom profilu, U35 i U45 su opremljeni sa odličnim audio rešenjima, koje nam donose „high-fidelity“ zvuk preko Altec Lansing zvučnika, koji su opremljeni „SRS Premium Sound“ tehnologijom.

 

Komentarišite na forumu

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar