| Vesti | Hardver | Nova ASUS NX90 serija multimedijalnih laptopova
Hardver

Nova ASUS NX90 serija multimedijalnih laptopova

asus

Kompanija ASUS je predstavila novu NX90 seriju multimedijalnih laptopova. Ono što izdvaja ovu seriju multimedijalnih laptopova od mora drugih je izgled, kao i mogućnosti. Nema dileme da ASUS sa ovom serijom igra na kartu luksuza i eskluzivnosti i time je okrenut onim korisnicima koji žele nešto više od multimedijalnog laptopa.

 

 

Novi ASUS NX90 multimedijalni laptop sa 18,4“ ekranom i dizajnom odaje osećaj vrhunskog luksuza, dok drugi proizvođaći obično svoje multimedijalne serije laptopova tretiraju skoro kao puku robu. Za postizanje ovakvog izgleda ove serije se pobrinuo David Lewis koji je zaslužan za izgled Bang & Olufsen opreme. Izgled audio opreme je ono čime se Davidov studio bavi godinama, te je ASUS iskoristio njegovo znanje za kreiranje jedne vrhunske serije multimedijalnih laptopova.

 

Ono na šta smo ciljali je je kreiranje laptopa sa takvim dizajnom koji će svojim kvalitetom i umetničkom vrednošću navesti njegove korisnike da ga postave „nasred“ sobe i da uživaju u njemu i njegovom izgledu. Za mene ovo nije mašina, već nam je cilj bio da kreiramo nešto sa stilom što će naterati ljude da promene svoje mišljenje o multimedijalnim laptopovima.“ rekao je David Lewis za ASUS NX90 seriju.

 

Asus1_T

 

Ceo laptop je kreiran da zadovolji kako audiofile tako i obične korisnike. Zvučnici koji su pozicionirani sa strane ekrana u kombinaciji sa aluminijumskim telom laptopa služe da korisnik oseti prostornost zvuka što prethodnici nisu mogli da pruže u ovakvom kvalitetu kao što može NX90. I interfejs je pretrpeo promene u vidu dual touchpeda koji omogućuju lako korišćenje kako dešnjacima tako i levacima. Povećana slobodna površina omogućava veću udobnost tokom rada i sve ovo zajedno čini jednu dobru zamenu za desktop PC.

 

ASUS Golden Ear tim uz veliku pomoć Bang & Olufsen ICEPower tehnologije je kreirao može se reći novi standard za buduće generacije  multimedijlanih laptopova kojem su dali ime SoundMaster. Tehnologije koje stoje iza standarda koriste hardverska i softverska rešenja, tako da u svakom trenutku pružaju čist zvuk sa osećajem prostornosti. Tu je i dublji i „bogatiji“ bas isl. Sve ovo omogućava da se recimo glasovi mnogo bolje reprodukuju nego ranije i da zvuče kao na koncertu, a ne muljavo kao što može biti slučaj kod drugih laptopova. Naravno odličan kvalitet zvuka nije samo tako projektovan da služi samo za slušanje muzike, već i prilikom gledanja filmova, igranja igara ili voice komunikacije korisnik će isto osetiti benefiti tehnologija koje su korišćene u izradi ove serije laptopova.

 

Asus2_T

 

Sa ovim tehnikama za poboljšanje kvaliteta zvuka, kao i sa dual touchpadom čini ASUS NX90 seriju jednu od najimpresivnijih do sada.

 

Specifikacije NX90 su date u tabeli ispod.

 

Model

ASUS NX90

Processor

  • Intel® CoreTM i7-820QM Processor 1.73 GHz with Turbo Boost up to 3.06 GHz

  • Intel® CoreTM i7-720QM Processor 1.6 GHz with Turbo Boost up to 2.8 GHz

  • Intel® CoreTM i5-540M processor 2.53 GHz with Turbo Boost up to 3.06 GHz

  • Intel® CoreTM i5-520M processor 2.4 GHz with Turbo Boost up to 2.93 GHz

  • Intel® CoreTM i5-430M processor 2.26 GHz with Turbo Boost up to 2.53 GHz

Operating system

  • Windows® 7 Ultimate 64-bit

  • Windows® 7 Professional 64-bit

  • Windows® 7 Home Premium 64-bit

Chipset

Mobile Intel® HM55

System memory

Up to 12GB DDR3, 1066MHz standard, 1333MHz on NX90JQ

Display

18.4-inch full high definition LED backlit display

Graphics

NVIDIA® GeForce® GT 335M with 1GB GDDR3

Storage

Up to 1.5TB

Optical drive

  • Slot-in Blu-ray combo

  • DVD Super Multi

Camera

Built-in 2 megapixel

Dimensions and weight

  • 525mm x 280mm x 43.8mm

  • 4.4kg (with 6 cell battery)

 

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar