| Vesti | Hardver | Proslavljajući petogodišnjicu lansiranja Threadripper procesora, AMD je pustio u retail prodaju Threadripper PRO 5000 seriju
Hardver AMD

Proslavljajući petogodišnjicu lansiranja Threadripper procesora, AMD je pustio u retail prodaju Threadripper PRO 5000 seriju

Na današnji dan, pre pet godina, AMD je predstavio tada najmoćniji procesor na svetu, namenjen najzahtevnijim PC korisnicima, kreativcima i prozjumerima – Threadripper 1950X. Sa čak 16 SMT ubrzanih „Zen“ jezgara, ovaj procesor je doneo do tada neviđene performanse u najzahtevnijim, multi-thread optimizovanim, softverskim paketima.

Proslavljajući peti rođendan Threadripper procesora, AMD je objavio početak retail prodaje poslednje generacije – Threadripper PRO 5000 serije. Do sada su modeli iz ove serije prvobitno bili eksluzivno dostupni najvećim OEM proizvođačima radnih stanica – Lenovou i Dellu, da bi pre dva meseca i partnerski sistem integratori počeli da prave svoje radne stanice.

Sada je AMD Threadripper PRO dostupan svim profesionalcima koji sami sebi žele da sklope sopstvenu radnu stanicu, a za to im je potrebna i odgovarajuća matična ploča sa WRX80 čipsetom, koja podržava „PRO“ seriju AMD Threadripper procesora.

Kompatibilne WRX80 matične ploče u svojoj ponudi već imaju svi proizvođači iz tzv. Velike četvorke: Asus,ASrock, Gigabyte i MSI, a kao „peti igrač“ tu je renomirani proizvođač iz serverske industrije – SuperMicro. Što se tiče hlađanje, sva postojeća rashladna rešenja kompatibilna i sertifikovana za Socket TR4, SP3 i WRX40 će odgovarati.

Po pitanju performansi, AMD Threadripper PRO 5000 serije nastavlja petogodišnju tradiciju, ponosno noseći titulu najmoćnijeg PC procesora namenjenog profesionalcima i desktop radnim stanicama. Iskustvo u radu, pod realnim, maksimalnim opterećenjem je takvo da izmamljuje osmeh profesionalcima i onu posebnu vrstu uzbuđenja kada alat kao što je moćni AMD Threadripper procesor, omogućava razvijanje vizije pred očima kreatora.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…