| Vesti | Hardver | Prolimatech otkriva Megahalems Rev. B sa LGA1156 podrškom
Hardver

Prolimatech otkriva Megahalems Rev. B sa LGA1156 podrškom

prolimatech

 

 

Prolimatech, Taiwanska firma lansirala je Megahalems Rev.B, dodajući svojoj „Mega“ (Megahalem i Mega Shadow) liniji proizvoda visokih performansi još jedan hladnjak. Dimenzije su mu 130 (D) x 74 (Š) x 158.7 (V) mm, Megahalems Rev.B teži 790g i ima podršku za novi Intelov LGA1156 soket, osobina koja nije podržana od strane njegove pređašnje revizije.

 

 

 

 

 

U paketu se nalazi novi nosač koji pruža potpunu kompatibilnost sa svim Intelovim platformama (Intel LGA 775, 1156 i 1366 soketima) i 2 seta klipova za ventilatore kojim se omogućava stavljane do 2 ventilatora.

 

25_revb2

 

Megahalems Rev.B ima još jednu izmenu u vidu gornjih vrhova „heat pipe“-ova koji su napravljeni od nerđajućeg čelika i otporni su na ogrebotine, pa ih kupci mogu lako razlikovati u odnosu na stariji model.

 

25_revb1

 

Performanse očekuje se, bi trebalo da budu u ravni sa Megahalemom jer su oba slično dizajnirana, imaju 6×6 mm heatpipe-ova koji su poređanu u istoj ravni, širok razmak između listića koji pruža najbolji protok vazduha pri hlađenju itd…

 

25_photo_mhb_01

 

 

Cena i raspoloživost još nije objavljena ali cena bi bar trebala da bude približna ceni Megahalema.

 

Megahalem Rev.B glavne karakteristike :

–          Vrhovi heatpipe-ova su napravljeni od nerđajućeg čelika da bi se očuvao visoki sjaj.

–          Minimalni otpor vazduha između listića koji pružaju najbolji balans između buke i performansi u opsegu                    između 800-1200RPM. Za još bolje performanse se preporučuje ventilator od 1600RPM ili čak i jači.

–          Heatpipe-ovi su poređani u liniji da bi sprečili povratak vazduha unazad dozvoljavajući vazduhu da                          lagano prolazi kroz telo hladnjaka.

–          Širok razmak između listića, debljina listića je matematički izračunata za najbolji odnos „air-to-surface“                    performansi

–          Veoma jednostavan mehanizam instaliranja za LGA 775, 1366 i 1156.

–          U paketu se nalazi i lako nanesiva termalna pasta visokog kvaliteta, već dokazan pomoćnik svim                              Prolimatech hladnjacima.

–          Novi univerzalni nosač koji podržava sve Intelove platforme.

–          Dva seta klipova za ventilatore za instaliranje do dva ventilatora.

 

Izvor : vr-zone

Komentarišite na forumu